Ik moet u echt iets zeggen
Ik moet u echt iets zeggen

Ik moet u echt iets zeggen

Mensje van Keulen komen ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen aan het woord die reden genoeg hebben om het leven niet altijd als een feest te omarmen.

Auteur

Mensje van Keulen

Spreker

Mensje van Keulen

Speelduur

3 uur 17 min

€ 12,99

Beschrijving

In ‘Ik moet u echt iets zeggen’ van Mensje van Keulen komen ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen aan het woord die reden genoeg hebben om het leven niet altijd als een feest te omarmen. Wat aanvankelijk een doodgewone situatie lijkt mondt uit in de naakte waarheid, soms subtiel onthuld, soms als een mokerslag uitgedeeld. Een vrouw meldt aan de ontbijttafel achteloos en totaal onverwacht dat ze wil scheiden, een andere vrouw neemt wraak op haar bedillerige echtgenoot door de erfenis van zijn moeder een rol te laten spelen, de moeder van een moorddadige zoon doet een verrassend beroep op de rechter. Mensje van Keulen geeft een stem aan personages die niet vaak gehoord worden. ‘Horror en huiselijkheid’: deze delicate combinatie typeert haar werk (aldus Marja Pruis) en dat ondergaat de lezer van de weergaloze verhalen in deze bundel, die bovendien de humor niet schuwt.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

20 mei 2020

ISBN

9789025461850

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 17 min

Bestandsgrootte

271 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Mensje van Keulen werd in 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Na haar schilderopleiding werd ze redacteur van 'Propria Cures'. Naast haar bijdrage in de vorm van politieke en literaire cartoons schreef ze ook artikelen. Vervolgens maakte ze samen met Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros acht jaar deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift 'Maatstaf'.

Het eerste verhaal van Mensje van Keulen werd gepubliceerd in 1969 in 'Hollands Maandblad'. Haar inmiddels vele malen herdrukte debuut Bleekers zomer' (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Sinds 1985 schrijft Van Keulen ook kinderboeken, die bekroond werden met een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs.

'Olifanten op een web', geschreven naar aanleiding van de dood van haar moeder, is haar eerste autobiografische boek. In 2006 verscheen, naar aanleiding van haar zestigste verjaardag, 'Alle dagen laat, Dagboek 1976'. 'De schriften wachten', het oerboek van Mensje van Keulen, geeft inzicht in de ontwikkeling van haar schrijverschap. In 2009 verscheen de verhalenbundel 'Een goed verhaal', de bundel werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2010 en De Gouden Uil 2010. In 2003 ontving Van Keulen voor haar oeuvre de Annie Romeinprijs. In 2011 werd haar de Charlotte Kohler Prijs - een driejaarlijkse prijs voor schrijvers van literair werk - toegekend. Klik hier om het juryrapport van de Charlotte Kohlerprijs te lezen.

Op 18 januari 2015 ontvangt zij de Contantijn Huygens-prijs 2014 voor haar hele oeuvre. Van Keulen krijgt de Huygens-prijs voor een oeuvre dat volgens de jury getuigt van een 'buitengewoon technisch meesterschap': 'Al haar verhalen zijn met precisie en fijnzinnigheid gecomponeerd, ogenschijnlijk zijn ze gewoon en alledaags, maar de typische Mensje- van-Keulenverbeelding geeft er steevast een verrassende lading of onverwachte wending aan.'

In oktober 2018 verscheen de bundel 'Huwelijksverhalen', een verzameling van haar verhalen waarin het huwelijk centraal staat. Voor haar verhalenbundel 'Ik moet u echt iets zeggen' (2020) won zij de J.M.A Biesheuvelprijs. In juni 2021 verschijnt 'Het Kattentheater', een bundeling verhalen, gedichten, verzen en fragmenten over poezen en katten.

Voor meer informatie, zie www.mensjevankeulen.nl

(Foto: Annalees Louwes)

Meer auteur Mensje van Keulen Bekijk alles

Lessen in liefde

Lessen in liefde

Remco Campert, Nicholas Royle

€ 10,50
Schoppenvrouw

Schoppenvrouw

Mensje van Keulen

€ 9,99
Bleekers zomer

Bleekers zomer

Mensje van Keulen

€ 9,99
Van Aap tot Zet

Van Aap tot Zet

Mensje van Keulen

€ 4,99

Meer spreker Mensje van Keulen Bekijk alles

Bleekers zomer

Bleekers zomer

Mensje van Keulen

€ 9,99
Van Aap tot Zet

Van Aap tot Zet

Mensje van Keulen

€ 4,99
Alle dagen laat

Alle dagen laat

Mensje van Keulen

€ 12,99