Van Aap tot Zet
Van Aap tot Zet

Van Aap tot Zet

Zesentwintig portretten van dieren, bij iedere letter één. Luister over Alfons Aap, Bertus Bok en Caroline Cavia. Maar wie of wat zou Quirijn Quasi toch zijn? Leeftijd: 9+

Auteur

Mensje van Keulen

Spreker

Mensje van Keulen

Speelduur

0 uur 30 min

€ 4,99

Beschrijving

De 26 gedichtjes in Van Aap tot Zet zitten vol verrassingen. Het zijn ook 26 avontuurlijke verhaaltjes. Over Bertus Bok, Gerda Geit, Nina Neushoorn, Tony Tijger, Victor Vleermuis en allerlei andere bijzondere, dwaze dieren. Een alfabet waar je wel 26 maal 26 keer naar kan luisteren. Van A tot Z. Vooral als de gedichten worden voorgelezen door de schrijfster!

De freule Francina Fazant,
die vond zichzelf zo prachtig.
Zo fleurig, zo fantastisch,
zo fier, zo fabelachtig.
Ze zei: 'Mijn veren zijn fluweel.
Ik ben een allerfijnste vrouw.
Ik ben een fonkelende fee.
Ik ben veel fraaier dan een pauw.'


Inhoud
Van Aap tot Zet
Alfons Aap
Bertus Bok
Carolina Cavia
Daan Dromedaris
Elsje Eekhoorn
Francina Fazant
Gerda Geit
Hannes Haas
Isadora Inktvis
Jochem Jachthond
Kim Kikker
Lieselore Leeuw
Maurits Miereneter
Nina Neushoorn
Oscar Otter
Pollie Paard
Quirijn Quasi
Rita Reuzenschildpad
Sam Slang
Tony Tijger
Unico Uil
Victor Vleermuis
Wijnand Walvis
Xerafijn Boxer
Ysbrand Ijsbeer
Zizi Zevenslaper
Bonus: Haagse Tony Tijger
Bonus: Haagse Xerafijn Boxer
Bonus: Haagse Gerda Geit

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

19 oktober 2018

ISBN

9789025454425

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 30 min

Bestandsgrootte

31 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Mensje van Keulen werd in 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Na haar schilderopleiding werd ze redacteur van 'Propria Cures'. Naast haar bijdrage in de vorm van politieke en literaire cartoons schreef ze ook artikelen. Vervolgens maakte ze samen met Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros acht jaar deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift 'Maatstaf'.

Het eerste verhaal van Mensje van Keulen werd gepubliceerd in 1969 in 'Hollands Maandblad'. Haar inmiddels vele malen herdrukte debuut Bleekers zomer' (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Sinds 1985 schrijft Van Keulen ook kinderboeken, die bekroond werden met een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs.

'Olifanten op een web', geschreven naar aanleiding van de dood van haar moeder, is haar eerste autobiografische boek. In 2006 verscheen, naar aanleiding van haar zestigste verjaardag, 'Alle dagen laat, Dagboek 1976'. 'De schriften wachten', het oerboek van Mensje van Keulen, geeft inzicht in de ontwikkeling van haar schrijverschap. In 2009 verscheen de verhalenbundel 'Een goed verhaal', de bundel werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2010 en De Gouden Uil 2010. In 2003 ontving Van Keulen voor haar oeuvre de Annie Romeinprijs. In 2011 werd haar de Charlotte Kohler Prijs - een driejaarlijkse prijs voor schrijvers van literair werk - toegekend. Klik hier om het juryrapport van de Charlotte Kohlerprijs te lezen.

Op 18 januari 2015 ontvangt zij de Contantijn Huygens-prijs 2014 voor haar hele oeuvre. Van Keulen krijgt de Huygens-prijs voor een oeuvre dat volgens de jury getuigt van een 'buitengewoon technisch meesterschap': 'Al haar verhalen zijn met precisie en fijnzinnigheid gecomponeerd, ogenschijnlijk zijn ze gewoon en alledaags, maar de typische Mensje- van-Keulenverbeelding geeft er steevast een verrassende lading of onverwachte wending aan.'

In oktober 2018 verscheen de bundel 'Huwelijksverhalen', een verzameling van haar verhalen waarin het huwelijk centraal staat. Voor haar verhalenbundel 'Ik moet u echt iets zeggen' (2020) won zij de J.M.A Biesheuvelprijs. In juni 2021 verschijnt 'Het Kattentheater', een bundeling verhalen, gedichten, verzen en fragmenten over poezen en katten.

Voor meer informatie, zie www.mensjevankeulen.nl

(Foto: Annalees Louwes)

Meer auteur Mensje van Keulen Bekijk alles

Lessen in liefde

Lessen in liefde

Remco Campert, Nicholas Royle

€ 10,50
Schoppenvrouw

Schoppenvrouw

Mensje van Keulen

€ 9,99
Bleekers zomer

Bleekers zomer

Mensje van Keulen

€ 9,99
Ik moet u echt iets zeggen

Ik moet u echt iets zeggen

Mensje van Keulen

€ 12,99

Meer spreker Mensje van Keulen Bekijk alles

Bleekers zomer

Bleekers zomer

Mensje van Keulen

€ 9,99
Ik moet u echt iets zeggen

Ik moet u echt iets zeggen

Mensje van Keulen

€ 12,99
Alle dagen laat

Alle dagen laat

Mensje van Keulen

€ 12,99