Luistervoorbeeld

De vrouwenverzamelaar

Auteur Adri van Beelen
Spreker Maarten Smeele
Speelduur 7u 46m 17s
€ 13,99

Beschrijving

De 38-jarige Luuk Assante, kwaliteitsmanager voor een internationale fabrikant van conservenblikken, reist de hele wereld over. Dat bestaan heeft hem inmiddels veertig minnaressen opgeleverd, stuk voor stuk bijzondere en vooral knappe vrouwen die hem kennen als Luciano en die van elkaars bestaan niet op de hoogte zijn.

Tijdens een feestje van zijn beste vriend Martin Querel ontmoet hij de Nederlandse Sonja Berkendaal. Luuk, die heeft gezworen nooit op een Nederlandse verliefd te worden, loopt in eerste instantie weg voor zijn gevoel. Maar als hij toch besluit met Sonja een relatie aan te gaan, voelt hij zich verplicht afscheid te nemen van zijn minnaressen. Samen met Martin komt hij tot de conclusie dat er maar één oplossing is: Luciano zal moeten overlijden. Martin organiseert een begrafenis in kleine kring in het Italiaanse bergdorpje Oggia, nabij de Zwitserse grens en informeert de vrouwen van Luciano. De plaatselijke pastoor wordt omgekocht, net als een ouder echtpaar uit het dorp, zijn zogenaamde ouders.

Als Luuk en Martin arriveren om de 'begrafenis' bij te wonen, constateren ze dat zo ongeveer al zijn minnaressen hun dierbare vriend Luciano de laatste eer komen bewijzen. Als programmamaker Marcello Puccini van rai Uno ter ore komt dat er een Miss World Verkiezing wordt gehouden in Oggia vliegt hij per helikopter met een cameraploeg naar het bergdorp. De kerkdienst wordt wereldnieuws en ook Sonja Berkendaal krijgt er lucht van.

Wat volgt is een aaneenschakeling van gebeurtenissen, sommige tragisch, andere hilarisch, die uiteindelijk leiden tot de demasque van Luuk Assante.

Van Beelen schreef met De vrouwenverzamelaar een literaire komedie die zijn weerga niet kent. Wat in het begin leest als een bijzonder liefdesverhaal, ontaardt uiteindelijk in een absurdistische literaire roman, die bij de lezer een glimlach op het gezicht zal toveren.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 1 juni 2018
ISBN 9789463622950
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 46m 17s
Bestandsgrootte 640 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Adri van Beelen

Adri van Beelen (1959) groeide op in Katwijk. Hij was eerst verpleegkundige en ging daarna de journalistiek in. Momenteel werkt hij als journalist voor medische tijdschriften en is hij auteur van fictie. Hij schreef korte verhalen waarvan er enkele gepubliceerd zijn in literaire tijdschriften. Ook schreef hij onder andere de romans Celeste (2012), Verborgen (2013) en De Vrouwenverzamelaar (2015). Als Katwijk-kenner was hij op Koninginnedag 2000 co-presentator voor de NOS en won hij tweemaal de Mr. C.A. Bosprijs, die was ingesteld door oud-burgemeester Bos voor het beste artikel over Katwijk. Van Beelen is actief voor de (lokale) televisie en radio. Samen met Ruud Minnee maakt hij het programma Katwijk Centrael dat een prijs won op het OLON-festival en waarvan een afgeleid programma enkele weken op SBS6 te zien was. Van Beelen bedacht het programma Sporen van Vroeger voor RTV Katwijk waarin telkens een onderwerp uit de Katwijkse geschiedenis centraal staat. Voor De Katwijksche Post schreef hij in de periode 2015-2017 het feuilleton Duinen.

Toon aanbod