Luistervoorbeeld

Mannen leggen me altijd alles uit

Auteur Rebecca Solnit
Voorlezer Dieuwertje Blok
Speelduur 3u 30m 54s
€ 13,99

Beschrijving

De Nederlandse lezer heeft gek genoeg nog amper kennisgemaakt met het over de hele wereld al jaren geruchtmakende werk van Rebecca Solnit. Deze Amerikaanse schrijfster, historicus en activiste maakt in Mannen leggen me altijd alles uit op haar geheel eigen manier duidelijk hoe onze Westerse samenleving nog altijd is doortrokken van ongelijkheid tussen de seksen.

In het titelessay introduceert Rebecca Solnit het fenomeen dat inmiddels bekend staat als ‘mansplaining’. Waarom gaan mannen er (ten onrechte) van uit dat ze alles weten, en waarom denken ze (ook ten onrechte) dat vrouwen deze kennis ontberen? En, minstens zo erg, waarom laten vrouwen zich gewillig de mond snoeren?

Marja Pruis voorziet deze essays van een verhelderend voorwoord waarin ze de Nederlandse lezer kennis laat maken met het fenomeen Solnit.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 12 juni 2018
ISBN 9789463622998
Taal Nederlands
Speelduur 3u 30m 54s
Bestandsgrootte 193 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Verhelderend, geruststellend en nog grappig ook. Mijn boek van het jaar.’ (Lena Dunham)

‘Solnit is idealistisch op de enige geloofwaardige manier: woedend op de werkelijkheid zonder blind te zijn voor de complexiteit.’ (De Groene Amsterdammer)

‘Rebecca Solnit ziet her en der treurige patronen, of het nu gaat over vrouwenonderdrukking of het beleid van Trump. Ze zijn zo hemeltergend dat ze strijdvaardig maken.’ (De Groene Amsterdammer)

‘Door het onbenoemde fenomeen van mansplaining bloot te leggen, heeft Solnit zeker haar feministische steentje bijgedragen.’ (Opzij)

‘Scherpzinnige, eigentijdse reflecties over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.’ (The New York Times)

‘Doortastend, scherp en intelligent… typisch Solnit.’ (Publishers Weekly)

Over de auteur
Photo Rebecca Solnit
Rebecca Solnit

Historicus, schrijver en activist Rebecca Solnit (1961) is een van de belangrijkste denkers van dit moment op het gebied van milieu, kunst en politiek. Haar boeken en essays wonnen talloze prijzen en worden over de hele wereld vertaald. Ze woont in San Francisco.

Toon aanbod