Luistervoorbeeld

Een goede man slaat soms zijn vrouw

Auteur Joris Luyendijk
Spreker Mano Bouzamour
Speelduur 7u 32m 52s
€ 14,99

Beschrijving

Andere volken zien mij niet als superieur en willen niet worden zoals ik. Deze aardverschuiving in mijn wereldbeeld besloot ik centraal te zetten in Een goede man slaat soms zijn vrouw. Daarom ook koos ik de titel; een meisje dat zegt dat een kerel die nooit de handen laten wapperen, geen geloofwaardige huwelijkskandidaat is… Verder van mijn westerse mens- en wereldbeeld kon ik niet komen.

Lang voordat immigratie van moslims in Nederland een hot issue werd, probeerde Joris Luyendijk het omgekeerde: integreren in een islamitisch land. Hij schreef zich in aan de Universiteit van Caïro en leefde een jaar lang tussen Egyptische leeftijdgenoten. Luyendijk sprak met hen over liefde, islam, het Westen, seks, democratie, homo’s, joden, fundamentalisme, emancipatie en de zin van het bestaan.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 26 februari 2019
ISBN 9789463624107
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 32m 52s
Bestandsgrootte 415 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Scherp oog voor absurde misverstanden.’ (HP/De Tijd)

'Onthullende en bij tijd en wijle hilarische kijk op de moraal van de Egyptische jeugd... Een meesterstuk.' (Vrij Nederland)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Joris Luyendijk

Joris Luyendijk (1971) schreef onder andere over de kloof tussen beeld en werkelijkheid in het Midden-Oosten (Het zijn net mensen) en de Nederlandse politiek (Je hebt het niet van mij, maar…). Aan Het zijn net mensen werden de NS Publieksprijs 2007, de Dick Scherpenzeelprijs 2007 en de Prix des Assises du Journalisme 2010 toegekend. Luyendijks boeken werden in 12 talen vertaald.

Dit kan niet waar zijn begon met een zoektocht op de banking blog van The Guardian die de basis vormde voor columns die in NRC Handelsblad en De Standaard verschenen. Naar aanleiding van de banking blog werd Luyendijk gehoord door parlementaire onderzoekscommissies in België en Engeland.

Toon aanbod