Luistervoorbeeld

Ripper

Auteur Isabel Allende
Spreker Hymke de Vries
Speelduur 16u 41m 14s
€ 14,99

Beschrijving

Indiana Jackson is een eigenzinnige alleenstaande moeder in het hedendaagse hippe San Francisco. Ze verdient de kost met aromatherapieën en massage en koestert een grote liefde voor de mensen om zich heen, in het bijzonder voor twee mannen: kunstliefhebber en bon-vivant Alan Keller, en ex-marinier Ryan Miller. Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer geïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen.

Maar wat een spel was, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moorden houden de stad in hun greep, maar de politie weet er geen raad mee. Het lijkt erop dat het Amanda en haar groep gaat lukken de zaken op te lossen, totdat blijkt dat de moordenaar al die tijd veel dichterbij is geweest dan de meeste ripperspelers hadden verwacht. Het leven van Indiana Jackson komt op het spel te staan.

Een spannend verhaal vol kleurrijke personages en een verrassende plot over een vrouw die moet kiezen en een moordenaar die al gekozen heeft…

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 7 september 2018
ISBN 9789463624169
Taal Nederlands
Speelduur 16u 41m 14s
Bestandsgrootte 1375 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Scherp, spannend en geestig. Je moet het maar kunnen: de zeventig gepasseerd en dan je beste roman schrijven.’ (**** de Volkskrant)

‘Ripper, een spannende, geestige, intelligente page turner. Relaxed en met een volkomen beheersing van haar schrijversvak, vertelt Allende het verhaal [...] Terechte bestseller.’ (**** De Limburger)

‘Met dit boek bewijst Allende dat ze haar lezers nog steeds kan betoveren.’ (**** Cultuurbewust.nl)

‘...wie houdt van een breed uitwaaierend verhaal vol kleurrijke personages, grappige zijpaden en liefdevolle detaillering, zit helemaal goed met 'Ripper'.’ (**** HDC Media-dagbladen)

‘Onweerstaanbaar!’ (Margriet)

‘Snel schakelend en eloquent, filmisch en met een onvermijdelijke dosis psychologische duiding krijgt Allende haar lezers op het puntje van hun stoel.’ (De Telegraaf)

‘Een nieuwe Allende is altijd een feestje.’ (Zin)

‘Ripper heeft alle kenmerken van een bestseller.’ (Elsevier)

‘Allende is heel geestig, ze vat de tijdgeest.’ (Marleens Boek van de Week)

‘Allende heeft er duidelijk lol in.’ (NRC Handelsblad)

‘Isabel Allende weet hoe het moet, bestsellers schrijven.’ (Lifestylelog.nl)

‘Isabel Allende laat met Ripper zien dat ze zich kan meten met de beste thrillerschrijvers.’ (Mustreads.nl)

Over de auteur
Photo Isabel Allende
Isabel Allende

Isabel Allende (1942) werd geboren uit Chileense ouders en reisde als diplomatendochter over de hele wereld. Na de militaire staatsgreep in 1973 in Chili, waarbij haar oom, president Salvador Allende, werd vermoord, vestigde zij zich in Venezuela. Momenteel woont en werkt zij in San Francisco (Verenigde Staten).

Isabel Allende is een wereldberoemd schrijfster van talloze boeken, waaronder grote liefdesromans en historische romans. Zij is de eerste (en misschien nog steeds de enige) Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers en lezeressen heeft weten te bereiken en heeft laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse werkelijkheid, dat immense continent met zijn grote maatschappelijke tegenstellingen en overvloedige natuur. Al haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Toon aanbod