Luistervoorbeeld

De big data revolutie

Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden
Auteur Viktor Mayer-Schönberger, Kenneth Cukier
Spreker Roel Fooij
Speelduur 9u 28m 21s
€ 14,99

Beschrijving

Amazon raadt ons boeken aan, LinkedIn raadt ons banen aan en TomTom hoe om een file heen te rijden. Met dezelfde technologie berekent Google hoe virussen zich verspreiden, Twitter wie de verkiezingen gaat winnen en Shell waar ze het best naar olie kunnen boren.

Aan de basis van deze ontwikkeling staan de explosieve groei aan digitale gegevens en de steeds krachtigere algoritmes waarmee we de gegevens onderzoeken. Het is inmiddels mogelijk om patronen en verbanden te ontdekken die het menselijk denkvermogen ver te boven gaan. In de toekomst – sneller dan we denken – zullen we op deze manier ook berekenen welke behandeling een patiënt moet krijgen, waar een inbraak gaat plaatsvinden en wie in aanmerking moet komen voor een promotie. We staan aan het begin van de big data-revolutie. En volgens experts gaat dit een grotere impact hebben op onze levens dan het internet.

De big data-revolutie beschrijft een van de belangrijkste ontwikkelingen waar wij, onze kinderen en kleinkinderen, mee te maken krijgen. Voor eenieder die goed op de hoogte wil blijven van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen is het verplichte kost.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 16 oktober 2018
ISBN 9789463624695
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 28m 21s
Bestandsgrootte 781 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Big data is ondanks alle hype nog in een pril stadium. Er zijn nu nog kansen om het gouden idee uit te werken waar de concurrentie mee kan worden afgetroefd. Dat idee zou zomaar kunnen ontstaan met dit boek op schoot.’ (Management Team)

‘Elke zichzelf respecterende manager heeft de bestseller van Viktor-Mayer Schönberger en Kenneth Cukier stukgelezen op zijn nachtkastje liggen: De Big Data-Revolutie: Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden. Sinds de publicatie vorig jaar worden er symposia georganiseerd, worden er cursussen gegeven en rijden consultants door het land met één grote boodschap: gebruik toch die goudmijn aan gegevens die in uw bedrijf, op internet en elders, voor het oprapen liggen.’ (de Volkskrant)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Viktor Mayer-Schönberger

Viktor Mayer-Schönberger (1966) is een gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data. Hij is hoogleraar Internet Governance and Regulation aan de University of Oxford en auteur van meer dan honderd artikelen en acht boeken (waarvan het meest recente veel media-aandacht kreeg: Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age). Hij adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum op dit gebied.

In 2013 verscheen van hem De big data-revolutie (met co-auteur Kenneth Cukier). Dit boek werd in twintig talen vertaald en er werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Binnenkort zal bij Maven Publishing ook zijn nieuwe boek Datakapitalisme (samen met Thomas Ramge) verschijnen.

Toon aanbod