Luistervoorbeeld

D-Day

Van de landing in Normandië tot de bevrijding in Parijs
Auteur Antony Beevor
Voorlezer Frank Rigter
Speelduur 24u 57m 9s
€ 15,99

Beschrijving

Nooit eerder in de oorlogsgeschiedenis,' schreef Stalin aan Churchill, 'heeft zo'n onderneming plaatsgevonden.'

Het was inderdaad verreweg de grootste vlootinvasie ooit vertoond. De deelnemers aan de invasie over Het Kanaal - soldaten, zeelieden, piloten - zullen het beeld nooit vergeten, net zo min als de verraste Duitse verdedigers aan de Normandische kust.

De schaal van de onderneming en de nauwgezette planning waren zonder precedent, maar hoewel de bruggenhoofden relatief snel waren aangelegd, was de volgende fase van de strijd veel moeilijker dan verwacht. Het Normandische heggenlandschap was ideaal voor de verdediging, en de Duitsers, in het bijzonder de divisies van de Waffen-SS, vochten meedogenloos voor hun laatste kans.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 1 december 2018
ISBN 9789463624718
Taal Nederlands
Speelduur 24u 57m 9s
Bestandsgrootte 1371 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Antony Beevor is een meesterverteller.' (***** De Telegraaf)

'Beevor is erin geslaagd uit de overvloed van feiten een meeslepend verhaal te destilleren. Hij schakelt soepel heen en weer tussen het strategische en het tactische niveau: van de kaartentafel naar het schuttersputje, en weer terug. Grote generaals en soldaten - ze komen allemaal aan het woord.'(NRC Handelsblad)

'Beevor laat op onovertroffen wijze zien hoe de oorlogskansen voortdurend keerden en hoe winst of verlies vaak afhing van het toeval. Een geweldig boek.' (De Morgen)

'Bij Beevor zie je het angstzweet op de gezichten van soldaten parelen. Je voelt op elke bladzijde de onmetelijke omvang van de grootste landingsoperatie ooit, die dankzij Beevors oog voor de kleinste verwikkeling in al zijn grootsheid ontrolt.' (Algemeen Dagblad)

Over de auteur
Photo Antony Beevor
Antony Beevor

De Britse militair-historicus Antony Beevor (1946) studeerde aan Winchester College en aan de Royal Military Academy Sandhurst, waar hij werd onderwezen door Sir John Keegan. Hij is de auteur van vele boeken, waaronder de internationale bestsellers Stalingrad, Berlijn. De ondergang 1945 en De strijd om Spanje. De Spaanse Burgeroorlog 1936-1939 en Kreta 1941-1945. Wereldwijd werden van zijn boeken vele miljoenen exemplaren verkocht. Zijn werk werd verschillende malen bekroond, met onder andere de Samuel Johnson Prize, de Wolfson Prize for History en de Spaanse La Vanguardia-prijs voor non-fictie.

Toon aanbod