Luistervoorbeeld

Paarlberg

De dramatische val van een flamboyante zakenman
Auteur Harry Lensink
Spreker Harry Lensink
Speelduur 9u 20m 6s
€ 14,99

Beschrijving

Hij was een gevierd zakenman, een gewaardeerd kunstverzamelaar, geliefd weldoener en had friends in high places. Tot justitie hem er in 2004 van betichtte de handlanger van Willem Holleeder te zijn. Het maakte van Jan-Dirk Paarlberg per direct een paria. Zakenpartners vluchtten weg en banken draaiden de geldkraan dicht. De beschuldiging van het Openbaar Ministerie loog er niet om: met zijn structuur van offshore vennootschappen en een batterij aan facilitators zou de Maarssense kasteelheer de van Willem Endstra afgeperste miljoenen hebben witgewassen.

De val was diep. Tot aan de hoogste rechter is Paarlberg veroordeeld, maar tot op de dag van vandaag houdt hij vol onschuldig te zijn. Onderzoeksjournalist Harry Lensink sprak met de gevloerde vastgoedhandelaar en dook in de roerige geschiedenis. Wat gebeurde er met de gewraakte miljoenen? Waarom ging het fout tussen Paarlberg en Willem Endstra? Wat was zijn relatie met Holleeder? Hoe solide is zijn veroordeling eigenlijk?

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 5 augustus 2019
ISBN 9789463625012
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 20m 6s
Bestandsgrootte 513 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Harry Lensink

Harry Lensink (1968) deed voor verschillende tijdschriften onderzoek naar de ontwikkelingen rond Endstra. In 2005 publiceerde hij als eerste diens geheime dagboekaantekeningen. Tegenwoordig volgt hij als redacteur van weekblad Vrij Nederland onder andere de strafzaak tegen de groep Holleeder, die ervan wordt verdacht meerdere vastgoedmensen op gewelddadige wijze te hebben afgeperst. In 2005 verscheen van Harry Lensink Stille Willem. De dodelijke spagaat van vastgoedbaron Willem Endstra. Met Marian Husken schreef hij Handboek Holleeder. Wie is wie in het proces van de eeuw en De dodenlijst. Wie is wie in het liquidatieproces.

Toon aanbod