Luistervoorbeeld

Het almachtige apparaat

De verborgen geschiedenis van de iPhone
Auteur Brian Merchant
Spreker Frank Rigter
Speelduur 17u 16m 32s
€ 15,99

Beschrijving

Journalist Brian Merchant legt in Het almachtige apparaat de geheimen bloot van een van de meest gesloten bedrijven in de geschiedenis en vertelt het échte verhaal achter je meest gebruikte apparaat: de iPhone.

Een mobiele telefoon was vroeger gewoon een telefoon: je gebruikte hem om te bellen, een sms’je te sturen of een simpel spelletje te spelen. Maar dat veranderde toen Apple-baas Steve Jobs begin 2007 een revolutionair nieuw apparaat introduceerde. Een apparaat dat een telefoon was, maar ook een muziekspeler, een camera én een internetcommunicator: de iPhone. Op basis van exclusieve interviews met ontwerpers, technici en ontwikkelaars beschrijft hij het ontstaan van de iPhone, de enorme strijd hierom binnen Apple en de manier waarop deze disruptieve innovatie vervolgens van Apple het waardevolste bedrijf ooit maakte. Maar Merchant heeft ook oog voor de minder positieve kanten: hij bezoekt een lithiummijn in Chili, een Keniaanse vuilnisbelt vol giftig elektronisch afval en weet zelfs de beruchte ‘zelfmoordfabriek’ van Foxconn in Shenzhen binnen te komen.

Shortlist van de Financial Times Book of the Year 2017.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 7 november 2018
ISBN 9789463625982
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 17u 16m 32s
Bestandsgrootte 1423 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Brian Merchant

Brian Merchant is journalist en redacteur van Motherboard, het wetenschaps- en technologieplatform van vice, en oprichter en hoofdredacteur van Terraform, de fictiewebsite van vice. Daarnaast schrijft hij voor onder meer The Guardian, Slate en Fast Company.

Toon aanbod