Luistervoorbeeld

Max Havelaar met zombies

Auteur Martijn Adelmund
Spreker Erik van der Horst
Speelduur 7u 46m 43s
€ 14,99

Beschrijving

De Amsterdamse koffiehandelaar Droogstoppel laat door zijn assistent een verhaal samenstellen uit de notities van een oude schoolvriend. Het blijkt een wonderlijke vertelling, waarin naast koffie, buffels en een Japanse steenhouwer ook zombies een rol spelen.

De hoofdpersoon is Max Havelaar, commandant van het garnizoen in het tropische Laboewangi. Na een korte carrière als bestuurder in Nederlands-Indië, was hij het zat. Liever maakt hij nu zijn handen vuil door de ondode monsters te bestrijden. Als resident Slijmerig vergiftigd wordt, moet Havelaar zich echter weer mengen in het lokale bestuur – dat door en door corrupt blijkt te zijn. Samen met controleur Verbruggen en de Indische krijger Saïdjah trekt hij eropuit. Onderweg leert hij dat de zombies misschien niet de echte vijand in dit mooie land zijn.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 7 november 2018
ISBN 9789463626200
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 46m 43s
Bestandsgrootte 641 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Multatuli zou zo’n herwerking zeker toejuichen.’ (Ellen Deckwitz, NRC)

'De hernieuwde versie van deze "monumentale baksteen" zou nog wel eens een gouden zet voor het onderwijs kunnen zijn. (...) Maar boven alles laat Adelmund zien dat onze koloniale geschiedenis én onze leeslijst zich gruwelijk goed lenen voor horrorverhalen. Scholieren zullen ervan smullen.' (Boekenkrant)

'Adelmund is in staat zijn lezers laten genieten van een goed, bloederig zombieverhaal, en brengt ze tegelijkertijd een zwart hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis bij.' (Hebban.nl)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Martijn Adelmund

Martijn Adelmund (1977) studeerde Taal- en Cultuurwetenschap in Utrecht. In 2014 verschenen van zijn hand Heksenwaan en Heksenkind, samen met Iris Compiet, waarvoor ze beide keren een Hebban Award wonnen. Momenteel treedt Adelmund op als stadsdichter van Wageningen.

Toon aanbod