Luistervoorbeeld

De gewone man

Een kleine mensheidgeschiedenis
Auteur Jos Pam
Voorlezer Frank Rigter
Speelduur 10u 2m 29s
€ 14,99

Beschrijving

Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt historicus Jos Palm in De gewone man het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Want, in de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Toch was hij er altijd al. Palm zocht hem op en beschrijft zijn leven door de hele geschiedenis. Vanaf de vroege Oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun. We ervaren hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin, en ook hoe hij uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Brood, spelen en stemrecht, en af en toe een extra pilsje of complimentje: dat is voldoende, als hij maar het gevoel krijgt dat hij er mag zijn. Verplicht leesvoer dat laat zien waar het onbehagen van onze tijd vandaan komt.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 25 januari 2019
ISBN 9789463628068
Taal Nederlands
Speelduur 10u 2m 29s
Bestandsgrootte 552 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Een uiterst lezenswaardig boek. Ook geschikt voor de gewone, normale lezer.’ (**** – Algemeen Dagblad)

‘Historicus Jos Palm brengt het generaties omspannende fenomeen van de gewone man in kaart.’ (**** – Elsevier Juist)

'In bloemrijke bewoordingen schildert historicus en journalist Jos Palm de geschiedenis van ‘de gewone man’.' (VolZin)

‘Een originele geschiedenis van de kleine luyden.’ (FNV Magazine)

‘Een meeslepend, onthullend, ontmaskerend, plaatsbepalend, toegankelijk en tintelend historisch werk dat ook de politici Rutte en Buma sowieso dienen te lezen, omdat zij deze dagen het vaak hebben over de ‘gewone, normale Nederlander’. (…) Ik vraag uw applaus voor de 342 bladzijden tellende, gul geïllustreerde paperback De gewone man van historicus Jos Palm.’ (Piet Kaptein)

Over de auteur
Photo Jos Pam
Jos Pam

Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Eerder verschenen van hem onder andere De vergeten geschiedenis van Nederland, en Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink.

Toon aanbod