Luistervoorbeeld

De grote Gatsby

Auteur F. Scott Fitzgerald
Voorlezer Louis van Beek
Speelduur 5u 47m 54s
€ 13,99

Beschrijving

De grote Gatsby van F. Scott Fitzgerald gaat over de steenrijke eenling Jay Gatsby. Onder de broeierige oppervlakte van zijn leven schuilt een geheim: een stil, onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. En deze destructieve obsessie dreigt alles te vernietigen.

De grote Gatsby is het hoogtepunt uit het oeuvre van F. Scott Fitzgerald (1896-1940), en een schitterend geschreven portret van Amerika in de jaren twintig van de vorige eeuw.

‘De belangrijkste roman in mijn leven.’ – Haruki Murakami

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 17 januari 2019
ISBN 9789463628075
Taal Nederlands
Speelduur 5u 47m 54s
Bestandsgrootte 478 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Mogelijk de beste Amerikaanse roman over social climbing en de perverse Amerikaanse droom’ (NRC Next)

Over de auteur
Photo F. Scott Fitzgerald
F. Scott Fitzgerald

Francis Scott Key Fitzgerald (1896–1940) was een Amerikaans schrijver. Hij werd geboren in Saint Paul in de staat Minnesota, en wordt gezien als een van de grootste Amerikaanse schrijvers uit de 20e eeuw. Hij was de woordvoerder voor de Verloren Generatie, Amerikanen die geboren waren in de laatste 10 jaar van de 19e eeuw, en die volwassen werden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij schreef vijf boeken en een groot aantal korte verhalen met thema's als jeugd, depressie en leeftijd.

Hij stond bekend als Scott Fitzgerald, ging in 1913 naar de Princeton universiteit en raakte bevriend met toekomstige critici en schrijvers als Edmund Wilson en John Peale Bishop. Doordat zijn universitaire carrière maar moeizaam verliep besloot hij in 1917 het leger in te gaan, toen de VS troepen inzette in de Eerste Wereldoorlog. De oorlog werd echter al snel daarna beëindigd, en hij werd ontslagen zonder ooit naar Europa te zijn gegaan.

Toon aanbod