Luistervoorbeeld

De Saoedi's

De ongewisse toekomst van een machtige oliestaat
Auteur Mark Blaisse
Spreker Frank Rigter
Speelduur 11u 56m 2s
€ 14,99

Beschrijving

Het moderne Saoedi-Arabië is een mysterie, bij de meeste mensen alleen bekend aan de hand van steekwoorden: olie, woestijn, Mekka, islamitisch, steenrijk, vrouwonvriendelijk en recentelijk ook moordzuchtig. Sinds kroonprins Mohammed bin Salman een even ambitieus als controversieel moderniseringsprogramma begon, is er echter van alles gaan schuiven. Hoe zal het land zich ontwikkelen in de eenentwintigste eeuw?

Mark Blaisse reisde veel en langdurig door het land om een antwoord op die vraag te vinden. Hij overnachtte bij prinsen in de woestijn, verkende de weg naar Mekka, plukte dadels, bezocht galerieën met verboden kunst en verbaasde zich over het behendige geflirt in winkelcentra. Hij ontdekte een paradoxaal maar ook verbazingwekkend openhartig Saoedi-Arabië, dat we niet kennen uit de krant.

In dit fascinerende boek ontsluiert hij een koninkrijk tussen streng-conservatieve waarden en een open samenleving met autorijdende vrouwen, gemengde collegezalen, theaters en pretparken. Zelfs toeristen zijn weer welkom. Of blijkt dat allemaal toch een fata morgana?

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 17 april 2019
ISBN 9789463628105
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 56m 2s
Bestandsgrootte 656 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mark Blaisse

Mark Blaisse is historicus, schrijver en journalist. Hij reisde en werkte veelvuldig in het Midden-Oosten en de Arabische wereld. Eerder publiceerde hij onder andere Het orakel van Napels.

Toon aanbod