Luistervoorbeeld

Ze was 16

Een oorlogsverhaal over vooroordelen, jezelf durven zijn en keuzen maken
Auteur Marlies Allewijn
Spreker Peggy Vrijens
Speelduur 12u 33m 57s
€ 14,99

Beschrijving

De zestienjarige Janna uit Zeeland moet in het voorjaar van 1944 plotseling gaan werken voor de Duitse militairen die in haar dorp zijn gestationeerd. En dat naast het huishouden en de zorg voor haar ouders. Als haar vrienden haar vragen 'een klusje op te knappen', zit Janna gevangen tussen twee uitersten: blijft ze haar werk voor de Duitsers doen, die toch best aardig tegen haar zijn? Of kiest ze voor de onzekere zaak van het verzet? De ontmoeting met de knappe Willem brengt een lichtpuntje in de ellende.

Zeventig jaar later wordt de dan zestienjarige ras-Amsterdamse Ize door haar ouders 'verbannen' naar dat stomme en suffe Zeeland, waar haar oma woont. Ize zit zo niet te wachten op een zomer vol saaie boeren. Dan vindt ze een foto van Janna, een meisje dat erg op haar oma lijkt. Als haar oma schrikt en haar vraagt 'dit hele verhaal' met rust te laten, is Ize's nieuwsgierigheid gewekt.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 29 mei 2019
ISBN 9789463629546
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 33m 57s
Bestandsgrootte 1035 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Marlies Allewijn

Marlies Allewijn (1977) is opgegroeid in het Zeeuwse Yerseke. Voor haar studie film- en televisiewetenschappen verhuisde ze naar Amsterdam. Daar woont ze nu nog steeds.

In 2012 verscheen haar (semi-) autobiografische debuut SchEef, over de veertienjarige Eef die erachter komt dat ze reuma heeft.

Marlies heeft als redacteur/verslaggever voor verschillende tv-programma’s gewerkt. Sinds een aantal jaren maakt ze als freelancer online videoproducties over jongeren.

Marlies is getrouwd en heeft een zoon.

Toon aanbod