Luistervoorbeeld

De aanloopman

Auteur Martine de Jong
Voorlezer Irma Hartog
Speelduur 6u 10m 1s
€ 13,99

Beschrijving

Johanna leidt een veilig, teruggetrokken bestaan op het uitgestrekte Groninger platteland. Haar dochters zijn verhuisd naar Amsterdam, en haar echtgenoot is al twintig jaar dood. Op een maartse winterdag staat er een man voor haar deur, als een verdwaalde hond. Johanna laat hem binnen – niet alleen in huis, maar in haar nieuwe leven. Dat de komst van Kasper niet alleen haar eigen leven opschudt, maar onderdeel is van iets groters, realiseert ze zich pas veel later.

In deze tweede roman van Martine de Jong speelt de Groninger gasbel een verrassende rol. Gezien haar achtergrond als vaste medewerker van het befaamde televisieprogramma Zondag met Lubach, is het niet verwonderlijk dat ze op een slimme en humoristische manier aan de haal gaat met een actueel onderwerp. Dit is overigens niet meer dan het decor, De Jong is op haar best als ze schrijft over de complexe familie- en relationele verwikkelingen waar Johanna in verstrikt raakt.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 25 juli 2019
ISBN 9789463629553
Taal Nederlands
Speelduur 6u 10m 1s
Bestandsgrootte 508 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Ik hou van de man die gewoon aan komt lopen.’ - Nooit meer slapen

‘Geestige en verrassende roman’ - ZIN

‘Martine de Jong weet op geestige wijze actuele thema’s in haar verhalen te verwerken.’ - Linda

‘De Jong typeert levensecht, observeert scherp en schrijft rake, realistische dialogen.’ - Argus

´Wat als een psychologische familieroman begon, verandert in een horrorsprookje waarmee De Jong de Netflix-serie Stranger Things in herinnering roept.´ - Dagblad van het Noorden & Leeuwarder Courant

‘De Jong neemt een spannende aanloop naar een schokkende afloop.’ - De Baarnsche Courant

'Je wil niet meer stoppen met lezen. Zo spannend!' - Vrouwen van nu

Over de auteur
Photo Martine de Jong
Martine de Jong

Martine de Jong (1975) houdt sinds 1999 een dagelijks weblog bij op 10e.nl. Inmiddels wordt ze maandelijks gevolgd door 75.000 unieke bezoekers. Voorts is ze bekend van haar recensies van Boer zoekt vrouw en Wie is de mol? voor Recensiekoning. In 2015 debuteerde ze met de roman De mannen van Raan. Haar tweede roman, De aanloopman, verschijnt in het najaar van 2018.

Toon aanbod