Luistervoorbeeld

Multigroove

Een Amsterdams boefjesverhaal dat de muziekgeschiedenis veranderde
Auteur Arne van Terphoven
Spreker Maarten Smeele
Speelduur 8u 45m 1s
€ 14,99

Beschrijving

Een rauw, duizelingwekkend snel, grappig en belangrijk boek over het begin van de Nederlandse dance.

In mei 2008 neemt Ilja Reiman een slaappil waar je een olifant mee plat krijgt. Maar hij bedenkt zich.

In plaats van slapen wil hij toch uitgaan. Met een aantal stevige lijnen cocaïne bestrijdt hij de chemisch opgewekte slaap. Het resulteert in ‘een hartklapper van jewelste’. Als hij even later op de hartbewaking weer ligt te snuiven, begint hij ‘in te zien dat er zich ergens een probleempje begon te manifesteren.’

In de 20 jaar ervoor heeft Ilja geleefd op een niet te bevatten dieet van drank, hasj, cocaïne en xtc-pillen. Een jongen van de straat. Een hippie, opgegroeid in het Amsterdam van de jaren zeventig en tachtig, vol sjacheraars en onaangepast volk. Een knuffelaar, een muziekliefhebber tot in iedere porie van zijn lichaam. En een hardcore verslaafde.

Hij stort zich op het organiseren van illegale houseparty’s in tunnels, loodsen en kraakpanden. Een wilde cowboytijd met een constant kat- en muisspel met de politie.

Hij staat daarmee aan de wieg van het internationale Nederlandse dance-succes. Op zijn feesten ontwikkelt zich de hardcore en ontstaat de geuzennaam gabber, debuteren de belangrijkste Nederlandse dj’s en doen de organisatoren van ID&T, Q-dance en Awakenings hun inspiratie op. Zij worden allemaal meervoudig miljonair.
Ilja niet.

Daarvoor had hij niet de doortastendheid en de focus.
Daarvoor was hij te druk met zijn leven vol seks, drugs en rock-‘n’-roll.

Dit is het verhaal van Ilja Reiman. Een Amsterdammer enig in z’n soort. Hij leefde er op los. En veranderde gaandeweg de hele Nederlandse muziekgeschiedenis.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 16 augustus 2019
ISBN 9789463629997
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 45m 1s
Bestandsgrootte 481 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Arne van Terphoven

Arne van Terphoven (1981) is een Nederlands schrijver, uitgever, journalist en copywriter. Van Terphoven heeft veelal gepubliceerd over popmuziek en dance.

Toon aanbod