Luistervoorbeeld

Het smelt

Auteur Lize Spit
Spreker Willemijn de Vries
Speelduur 14u 4m 57s
€ 14,99

Beschrijving

In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze.

Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt.

Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutante Lize Spit de lezer bij de strot, om die 480 pagina’s lang niet los te laten. Genadeloos maar liefdevol: Het smelt is een roman die je verslagen achterlaat.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 14 oktober 2019
ISBN 9789463631471
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 14u 4m 57s
Bestandsgrootte 774 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Boek is mooi, maar niet in deze versie.
Sorry, maar de voorleesstem past echt niet bij dit boek. Een Vlaamse versie was op zijn plaats geweest. Of een beetje research, hoe je Maes-Pils, Agnes, of het eenvoudige memé uitspreekt. Niet meh-meh in elk geval spijtig, want het boek is goed geschreven.
Over de auteur
Photo Lize Spit

Lize Spit (1988) woont in Brussel. Met haar debuut Het smelt – dat momenteel in meer dan tien talen wordt vertaald – won ze de Bronzen Uil. Het smelt was in 2016 het best verkochte boek van Vlaanderen, werd uitgeroepen tot 'NRC Handelblad Boek van het jaar' en staat op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs. Het boek wordt binnenkort verfilmd.

Toon aanbod