Je vermoeidheid te lijf
Je vermoeidheid te lijf

Je vermoeidheid te lijf

Na covid en kanker en bij chronische aandoeningen

Deze praktische methode bewijst dat kort rusten of slapen cruciaal is bij energie-opbouw en herstel na bijvoorbeeld covid, behandeling tegen kanker en bij ingrijpende chronische aandoeningen.

Auteur

Annemarieke Fleming

Spreker

Judith Amsenga

Speelduur

8 uur 18 min

€ 9,99

Beschrijving

Minder moe: praktische en beproefde methode voor energie-opbouw en herstel op wetenschappelijke basis.

Na covid, behandeling tegen kanker en bij ingrijpende chronische aandoeningen is vermoeidheid een veelvoorkomende klacht. Het allerlaatste advies dat door de meeste behandelaars dan gegeven wordt is: ga eens liggend rusten. Vanuit het idee dat mensen die met vermoeidheid kampen daardoor van de regen in de drup raken, richten behandelingen zich eerder op bijvoorbeeld het opbouwen van de conditie.

Gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming weet uit de behandelpraktijk én als ervaringsdeskundige dat overdag vaker kort liggen of zelfs kort slapen cruciaal kan zijn bij het opbouwen van energiereserves. In Je vermoeidheid te lijf biedt zij een praktische methode op wetenschappelijke basis en legt in begrijpelijke taal uit waarom het lichaam baat heeft bij rust overdag. Niet alleen zul je de vermoeidheid beter begrijpen, ook biedt het boek de erkenning die in medische en persoonlijke kring vaak ontbreekt.

* al 10.000 exemplaren verkocht
* beproefde praktische methode op wetenschappelijke basis
* kort liggen of slapen helpt bij energie-opbouw en herstel
* naar schatting 10% van symptomatische covid-patiënten houdt langere tijd vermoeidheidsklachten
* een derde van de kankerpatiënten (120.000 mensen per jaar) blijft na behandeling oververmoeid
* van de auteur van de bestseller Pijn & het brein: 22.500 exemplaren verkocht

Annemarieke Fleming is auteur van de bestseller Pijn & het brein en heeft meer dan twintig jaar ervaring als gezondheidszorgpsycholoog. In 2020 raakte Annemarieke besmet met covid.

'Fleming leert je vaker liggend te rusten. Ook als dat wat lastiger is, bijvoorbeeld tijdens het werk of op visite. De vragen in het boek geven je een beter beeld van je vermoeidheid, en hoe je deze te lijf kunt gaan.' - Gezondgids Consumentenbond

'Wie voor kanker is behandeld, kan lang last houden van vermoeidheid. Gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming weet hoe je weer een goede conditie opbouwt.' - Margriet

Details

Imprint

Fontaine Uitgevers

Uitgever

Park Uitgevers

Publicatiedatum

16 augustus 2023

ISBN

9789464042702

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 18 min

Bestandsgrootte

685 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Annemarieke Fleming is auteur van de bestseller Pijn & het brein (2016, Prometheus, +16.000 exemplaren verkocht), over aanhoudende pijn. Zij heeft twintig jaar ervaring als gezondheidszorgpsycholoog en werkt bij Reade Revalidatie & Reumatologie in Amsterdam. Daarnaast is Annemarieke hoofddocent Psyche & Soma en jaargroepopleider bij rino Amsterdam en cursusleider/thema-expert bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Ze is crbko-geregistreerd docent en spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. In voorjaar 2020 raakte Annemarieke besmet met covid.

Meer spreker Judith Amsenga Bekijk alles

In de steigers

In de steigers

Nick de Koning

€ 14,99
What the f*ck?!

What the f*ck?!

Saskia Wolters

€ 12,95
Met onbekende bestemming

Met onbekende bestemming

Agatha Christie

€ 12,99
De Miss Marple verzameling

De Miss Marple verzameling

Agatha Christie, Naomi Alderman

€ 12,99