Luistervoorbeeld

Theo en de mussen

Auteur Kristien Dieltiens
Spreker Kristien Dieltiens
Speelduur 1u 34m 26s
€ 9,99

Beschrijving

Straks is het gedaan. Straks om zes uur. In de heilige overtuiging dat hij begonnen is aan zijn laatste uren, wil Theo dat zijn verhaal gehoord wordt. De mussen aan zijn voeten kijken hem vol verwachting aan. Ze wachten op wat kruimels, maar eerst moeten ze luisteren. Hoe komt hij in zijn huidige toestand terecht? Verstoten door zijn eigen familie, belandde Theo als dertiger op straat. Geloof en gitaar vormen vandaag zijn enige houvast. Een verhaal over vernedering, verraad, minachting en hulpeloosheid. Maar ook over liefde en hoop. Het bewijs dat hulp soms uit de meest onverwachte hoek kan komen. Kristien Dieltiens is de luisterende mus in het verhaal van Theo de straatmuzikant, haar uit het oog verloren jeugdvriend. Kristien Dieltiens schrijft voor verschillende leeftijden. Ze sleepte al talloze prijzen in de wacht en haar boeken werden in meerdere talen vertaald. In 2017 verscheen Kortgeknipt, haar eerste roman voor volwassenen.

Details

UitgeverUitgeverij Vrijdag
Publicatiedatum 15 maart 2021
ISBN 9789464340235
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 34m 26s
Bestandsgrootte 43 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (1954) is geboren in Antwerpen. Ze kreeg een kunstzinnige en pedagogische opleiding. Zij is tevens moeder van vijf kinderen. Sinds 1974 werkt ze intensief met kinderen. Ze leveren de grondstoffen en de inspiratie voor al haar boeken. Schrijven doet ze al heel haar leven. Woorden en taal zijn beeld en geest voor Kristien Dieltiens. Een boek schrijven is het resultaat van jaren inzet, van verdieping, onderzoek, gesprekken en ervaringen. Haar eerste jeugdroman, Olrac, werd vrij snel vertaald in het Duits en won in 2002 de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Kristien Dieltiens is vijftien jaar auteur/illustrator. Op haar naam staan nu 52 titels. Haar boeken worden vaak vertaald, genomineerd en zijn meermaals in de prijzen gevallen. Ze debuteerde met het prentenboek De gouden bal. Dit boek blijkt een klassieker te zijn want 15 jaar na de eerste verschijning blijft de vraag naar het boek groot. Het is een troostend verhaal over de zin van geboren worden en sterven en hoe het leven van een kind of een dierbare de wereld heeft veranderd.

Toon aanbod