Blijven ademen
Blijven ademen

Blijven ademen

verhalen uit de ambulance

Ambulanciers en spoedartsen zien we dikwijls in de weer in televisiereeksen en films, maar hoe gaat het er in werkelijkheid aan toe?

Auteur

Boris Rousseeuw

Spreker

Boris Rousseeuw

Speelduur

3 uur 52 min

€ 11,99

Beschrijving

Ambulanciers en spoedartsen zien we dikwijls in de weer in televisiereeksen en films, maar hoe gaat het er in werkelijkheid aan toe? Tal van Vlaamse ambulanciers, spoedverpleegkundigen en spoedartsen vertellen over hun meest memorabele interventies, variërend van hilarische verhalen over opgestoken komkommers en vechtende foorkramers, tot aangrijpende getuigenissen over jonge meisjes die onder de trein springen of verongelukken op de dag van hun eerste communie. De kolder is leuk om thuis te vertellen, maar hoe verwerk je de confrontatie met een jongen die zichzelf gedood heeft, of vijf verkeersdoden in één dag? Er is al een lange weg afgelegd in het omgaan met zware interventies, maar elk nieuwe drama moet toch nog altijd verwerkt worden, terwijl er dikwijls te weinig waardering is voor het zware werk van de hulpverleners.
Boris Rousseeuw is freelance journalist. Hij schreef boeken over uiteenlopende onderwerpen als schrijver Willem Elsschot (1986), boekbinder Laurent Peeters (1990), lettergieter Jan Baptist Van Wolsschaten (1996) en de bevrijding van Antwerpen in 1944 (2004). Van zijn fotoboek 'Eeuw in beeld' (1999) werden 35.000 exemplaren verkocht.

Details

Imprint

Uitgeverij Vrijdag

Uitgever

Uitgeverij Vrijdag

Publicatiedatum

17 maart 2021

ISBN

9789464340426

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 52 min

Bestandsgrootte

106 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags