Luistervoorbeeld

Verplant

Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum
Auteur Ann Peuteman
Spreker Ann Peuteman
Speelduur 5u 26m 27s
€ 12,99

Beschrijving

Op een dag wandel je met je rollator de lobby binnen. Bij de balie verwachten ze je al. Terwijl je je handtekening zet, krijg je ter verwelkoming een glas cava in de hand geduwd. Een knappe jongeman gaat je voor naar je afdeling, waar je nieuwe huisgenoten aan de voorbereiding van de lunch bezig zijn. Op het televisiescherm in je kamer staat een welkomstboodschap en een overzicht van de activiteiten van die dag. Een toneelopvoering, een filmquiz, seniorenyoga en een zangstonde. Het is nog even wennen, maar je weet nu al dat je je hier binnen de kortste keren thuis zal voelen. Ook al had je gezworen nooit naar een woonzorgcentrum te verhuizen.

In 'Verplant' onderzoekt Ann Peuteman waarom haast niemand vandaag in een woonzorgcentrum wil wonen en hoe we dat kunnen veranderen. Op basis van gesprekken met tientallen bewoners, onder wie Roger Lybaert en Lutgart Simoens, ontwerpt ze het rusthuis waar ze zelf wil intrekken. Over een jaar of veertig toch.

Ann Peuteman is journaliste bij Knack en verdiept zich al jaren in het leven van tachtigplussers. Eerder publiceerde ze 'Voelt ú zich wel goed, dokter?' en 'Grijsgedraaid - Waarom we bang moeten zijn om oud te worden'.

Details

UitgeverUitgeverij Vrijdag
Publicatiedatum 23 maart 2021
ISBN 9789464340990
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 26m 27s
Bestandsgrootte 149 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.