Luistervoorbeeld

Prijsschieten op een premiejager

SerieBob Evers deel 52
Auteur Peter de Zwaan
Spreker Hans Beers
Speelduur 6u 35m 52s
€ 14,95

Beschrijving

De opdracht van pa Roos aan zijn zoon Arie en diens vrienden Jan Prins en Bob Evers was eenvoudig: 'Vlieg naar San Diego in Californië en maak een cruise op mijn praalschip SeaRose, kijk uit je doppen en gebruik je verstand.' Een week later hebben de drie jongens het aan de stok met de diefachtige Antonio Rivas en zijn broer Eduardo. In Acapulco worden de jongens uiteengeslagen. Terwijl Jan probeert samen met premiejager Bruce Jonaths ongemerkt een hotel te verlaten om aan de Rivas-familie te ontsnappen, drijven Bob en Arie op de SeaRose in de richting van Huatulco. Het besluit van Jan en Jonaths om niet per vliegtuig naar Huatulco te reizen maar in een auto leidt tot een nachtelijke tocht met hindernissen variërend van een ontmoeting met alligators en oponthoud bij een politiepost tot een schietpartij bij een pompstation en vlammen met een hoogte van vijftien meter. Aan boord van de SeaRose houden Bob en Arie de chef van de veiligheidsdienst uit de slaap omdat Arie een plan heeft bedacht waar kapitein Holdert van gruwt en waardoor Bob een tocht moet maken in een loodsboot die door manshoge golven ploegt. In de havenplaats Santa Cruz ziet Arie kans de vrouw van Eduardo Rivas in de luren te leggen en slaagt hij er vervolgens in zich te laten kidnappen. Hij belandt in een kelder waarin zich een Mexicaan bevindt die denkt dat hij kan ontsnappen met behulp van tientallen liters lijm. De Mexicaan heeft belangrijke informatie en Arie weigert dan ook de kelder te verlaten als Bob na een bevrijdingsactie bovenaan de trap staat en Jan een verdieping hoger met een geweer in de buik staat te porren van een man die kans denkt te maken op een half miljoen dollars.

Details

ImprintLuisterEffect
UitgeverClusterEffect - LuisterEffect
Publicatiedatum 29 april 2022
ISBN 9789464492781
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 35m 52s
Bestandsgrootte 544 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter de Zwaan

Peter de Zwaan (1944) heeft tientallen publicaties op zijn naam staan, misdaadromans en jeugdboeken. Voor acht van zijn misdaadromans werd hij genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Twee boeken kregen een nominatie voor de Diamanten Kogel, de Belgische misdaadprijs. Het in april 2000 verschenen boek Het Alibibureau werd winnaar van de Gouden Strop 2000. In 2006 werd De Voeder, de eerste misdaadroman met Jeff Meeks als hoofdpersoon, genomineerd voor de Diamanten Kogel. De tweede Jeff Meeks-thriller, Duivelsrug, kreeg in 2007 zowel een nominatie voor de Gouden Strop als voor de Diamanten Kogel.

Bij De Bezige Bij/Cargo verscheen in mei 2008 De Charlsville Jackpot, de derde Jeff Meeks-roman. Om het boek te promoten gaf Cargo Kelly’s 30.000 uit in een oplage van 20.000 exemplaren. Kelly’s 30.000 is het tweede boek rond Rockne Paradise, de tobbende huurmoordenaar. Het eerste boek rond Rockne was De Middelman dat verscheen bij de Twentse uitgeverij Elbertinck. In augustus 2009 kwam Een zaak van vrouwen uit, de vierde misdaadroman met Jeff Meeks als hoofdpersoon. In september 2010 volgde Voortvluchtig dat zich afspeelt in de Amerikaanse staten Oregon, Washington (Seattle) en Montana. In mei 2011 verscheen bij Cargo De vuurwerkramp van Harmen Saliger, gebaseerd op de vuurwerkramp die Enschede in mei 2000 trof. Dit boek kreeg in 2012 een nominatie voor de Gouden Strop en een nominatie voor Beste Boek Overijssel.

Het eerste boek dat Peter de Zwaan samen met Lia Krijnen schreef, kwam uit in oktober 2011 onder de schrijversnaam Lia Peters bij uitgeverij Ellessy. De titel is Zusjesliefde. Het verhaal speelt in Enschede, het Lutterzand, Singraven en Normandie en gaat over drie zusters van wie er een werd gedood na een uit de hand gelopen kidnapping. Als de tweede zuster verdwijnt, gaat de derde op zoek. Ze zet alles op alles om te ontraadselen waarom juist haar familie door zoveel ellende wordt getroffen.

In oktober 2012 verscheen bij De Bezige Bij/Cargo de misdaadroman De bruiloften van Annika Kommer. Het werd in februari 2013 genomineerd voor Beste Boek Overijssel.

Begin oktober 2013 verscheen bij Uitgeverij Zwarte Zwaan, in samenwerking met uitgeverij Ellessy, De Loverman, een misdaadroman rond neuroloog Ernst Jansen Steur. Zwarte Zwaan is de uitgeverij die Peter de Zwaan oprichtte nadat Cargo had beweerd dat De Loverman 'een prachtig boek' is, maar 'niet commercieel genoeg'. De roman wordt binnenkort herdrukt.

Na het overlijden van Willy van der Heide zette Peter de Zwaan de Bob Evers-serie voort. Van najaar 2008 tot voorjaar 2009 was op deze website Clandestiene streken op een cruiseschip te lezen, een feuilleton over Arie Roos, Jan Prins en Bob Evers. Het feuilleton verscheen in september 2010 in boekvorm als deel 51 in de serie. Deel 52, Prijsschieten op een premiejager, is in mei 2013 uitgekomen bij Uitgeverij Zwarte Zwaan, samen met een herziene heruitgave van Clandestiene streken op een cruiseschip.

In samenwerking met uitgeverij Ellessy verscheen bij Uitgeverij Zwarte Zwaan in oktober 2013 De Loverman, een misdaadroman rond neuroloog Ernst Jansen Steur.

Bij uitgeverij Link kwam in september 2013 het korte (e-book)verhaal Foutje in Pigeon Forge.

Voor twee van De Zwaans boeken bestaan filmplannen. Oberon Pictures wil het jeugdboek Koerier van het kwaad verfilmen, producent Rob Houwer is bezig met het script voor de verfilming van de misdaadroman Een keel van glas.

De Zwaan was van augustus 1969 tot september 2003 werkzaam voor De Twentsche Courant Tubantia. Hij was van 1984 tot 1996 chef van de kunstredactie met film en video als specialiteit. Van 1996 tot 2003 schreef hij dagelijks een column. Hij woont in Enschede.

Toon aanbod