Luistervoorbeeld

Huis met de poppen

Een hoorspel op straat
Auteur Ineke Holzhaus
Spreker Nynke Borgman, Marlies Hameliynck
Speelduur 1u 5m 58s
€ 9,95

Beschrijving

Ineke Holzhaus schreef en regisseerde Huis met de poppen voor het Ostadetheater in Amsterdam. Tijdens een wandeling door de Pijp, beluistert u het gesprek van twee zusters die over straat lopen. Of zijn ze daar niet samen?

De wijk de Pijp in Amsterdam vormt het decor van deze hoorspelopname waarin twee zusters herinneringen ophalen aan hun jeugd in dit beroemde deel van Amsterdam. Naarmate de wandeling vordert, wordt het duidelijk dat de twee een geheim delen, maar ze hebben daar allebei hun eigen versie van. De wandeling door de omgeving van hun jeugd, inspireert ze om zich steeds meer détails te herinneren.

De tekst werd geschreven door Ineke Holzhaus, die zelf opgroeide in het huis met de poppen aan de Ceintuurbaan. In de tekst zijn dan ook autobiografische elementen verwerkt.

De twee zusters worden vertolkt door Nynke Borgman en Marlies Hameliynck. Twee actrices die hun sporen in het theater, film en televisiedrama hebben verdiend. Marlies Hamelynck neemt de rol van de oudere generatie op zich, Nynke Borgman is de jongere zus.

U kunt de wandeling ook virtueel maken door de plattegrond en de bijbehorende foto's van locaties in de Pijp te gebruiken. Deze worden meegeleverd bij de download.

Details

UitgeverIHZS
Publicatiedatum 8 december 2013
ISBN 9789490938680
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 5m 58s
Bestandsgrootte 51 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ineke Holzhaus

Ineke Holzhaus (1951) is schrijver en theatermaker. In de loop van de jaren heeft ze een groot aantal theaterprogramma’s gemaakt en gepresenteerd met het werk van dichters uit Nederland en uit de hele wereld. Tijdens festivals als Poetry International Rotterdam en the Maastricht Poetry Nights, las zij live vertalingen van de optredende dichters.

Ineke Holzhaus begon haar loopbaan bij Poëzie Hardop. Ze speelde als actrice bij theatergezelschappen als Toneelgroep Theater in Arnhem, de Nieuwe Komedie in Den Haag en het Tekwinitheater in Amsterdam. Ze schreef en regisseerde theatervoorstellingen zoals Een coquette vrouw naar Carry van Bruggen en De kamperfoelie naar Jean Rhys. Ze maakte voor radio en de HoorSpelFabriek hoorspelen, zoals de monoloog voor Magherite Sarfatti, De joodse minnares van Benito Mussolini. Voor het Ostadetheater schreef ze Huis met de poppen, een hoorspel op straat.

Ineke Holzhaus redigeerde de CDbox Zij kwamen om een dichter te zien, met werk van dichters gedurende 40 jaar Poetry International Rotterdam. In 2008 verscheen de bundel Hond in Pompeï, in 2010 de bibliofiele uitgave Tegenlicht, gedichten bij grafisch werk van Hannah Kockx en in 2011 Waar je was.

Toon aanbod