Luistervoorbeeld

Droomvakantie

Een (h)eerlijk hoorspel over een familie die doldwaze avonturen beleeft
Auteur Tjitske Parma
Spreker Tjitske Parma, Lonneke Jonathans, Marijn Jonathans
Speelduur 36m 55s
€ 7,95

Beschrijving

Pelle en Evy gaan op vakantie met hun papa en mama. Papa denkt alles te weten, maar vergist zich nogal eens. Mama wil er vooral heel hipperdepip uitzien. Dus wie moeten de problemen oplossen? Pelle en Evy!

Papa, mama, Pelle en Evy staan op een camping in Zuid-Frankrijk. Op een dag besluit de familie een bergwandeling te maken. Papa (ex-militair) loopt veel te hard de berg op en de kinderen kunnen hem maar nauwelijks bijhouden. Mam heeft haar hakjes schoenen aangetrokken. Helaas breekt er een hakje af. De kinderen besluiten mama achter te laten in een grot. Uit de zon, in de schaduw. Zij gaan ondertussen papa achterna. Echter mama zit per ongeluk in de grot van een hongerige bergdwerg. Hij dreigt haar op te eten, tenzij ze een aantal raadsels laat oplossen door een persoon die zij heel erg lief vindt.

Het ziet er allemaal niet goed uit, maar gelukkig krijgen ze hulp van een uil, een vos, een kattig konijn (maar wel lief) en een vale gier (die misschien ietsje pietsje teveel van de rode wijn heeft gesnoept)...

Cast
Papa, Mama, de Bergdwerg, het Konijn, de Vos, de Uil en de Vale Gier: Tjitske Parma
Pelle: Lonneke Jonathans
Evy: Marijn Jonathans
Voice over: Tjitske Parma

Illustrator: Feilin Han
Feilin Han is beeldend kunstenaar en ontwerper. Bij het hoorspel heeft zij een landkaart getekend. Zo kun je tijdens het beluisteren het verhaal ook zien. De landkaart en ander werk van haar is te vinden op www.feilinhan.nl

Details

UitgeverTjitske Parma
Publicatiedatum 31 maart 2014
ISBN 9789490938727
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 36m 55s
Bestandsgrootte 59 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Tjitske Parma

Tjitske Parma (1965) Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk werd Tjitske geïnspireerd door de fantasie van haar dochters (toen 7 en 8 jaar). Samen met haar kinderen heeft zij het verhaal Droomvakantie geschreven. Eenmaal thuis werd een vriend van haar enthousiast en bood aan het verhaal op te nemen en er een hoorspel van te maken.

Toon aanbod