Luistervoorbeeld

De gedaanteverwisseling

Auteur Franz Kafka
Voorlezer Tijn Docter
Speelduur 2u 2m 29s
€ 7,99

Beschrijving

‘Toen Gregor Samsa op een ochtend uit onrustige dromen ontwaakte, ontdekte hij dat hij in zijn bed in een reusachtig ondier was veranderd.’ De openingszin van Kafka’s novelle De gedaanteverwisseling is een klassieker uit de wereldliteratuur.

Als blijkt dat Gregors nieuwe gedaante geen droom is, begint hij zich af te vragen waaraan hij zijn lot te danken heeft. Is het een straf voor de slechte relatie met zijn vader of heeft hij zich niet voldoende ingezet voor zijn werk? Gregors ouders en zus zijn geschokt door zijn gedaanteverandering, maar blijven hem verzorgen. Toch lijkt hun weerzin het steeds meer te winnen.

De gedaanteverwisseling is een van de weinige werken die Kafka zelf aan de drukpers heeft toevertrouwd, zij het na lange aarzeling. Zelden werd het gevoel van vervreemding zo indringend verteld.

Details

UitgeverOORkracht 8
Publicatiedatum 1 oktober 2015
ISBN 9789491159251
Taal Nederlands
Speelduur 2u 2m 29s
Bestandsgrootte 127 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Franz Kafka
Franz Kafka

Franz Kafka (1883–1924) was een Duitstalige schrijver die wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs van de twintigste eeuw. Zijn werk kreeg vooral na zijn dood een grote invloed op de westerse literatuur. Kafka is vooral bekend als schrijver van de romans Het Proces en Het Slot alsmede de novelle De Gedaanteverwisseling.

Zijn werk omvat echter veel meer en lijkt zich te kenmerken door een nachtmerrieachtige, onheilspellende sfeer (als kafkaësk bekend geworden) waarin de bureaucratie en de onpersoonlijke maatschappij steeds meer greep krijgen op het individu. (Bron: Wikipedia)

Toon aanbod