Luistervoorbeeld

Het meisje dat aan de oever verscheen

Auteur Geert Kimpen
Voorlezer Geert Kimpen
Speelduur 12u 22m 40s
€ 20,00

Beschrijving

Wanneer Kama, een visserszoon die niet van de zee houdt, een wijze stoffenhandelaar ontmoet, verzamelt hij genoeg moed om zijn dorp te verlaten. Hij wil zijn eigen doel in het leven ontdekken en vertrekt naar de mysterieuze Tempel van het Oosten. Daar zouden, volgens de legende, mannen het geheim van man-zijn en de liefde kunnen leren ontraadselen. Maar dan ontmoet hij het meisje aan de kant van de oever. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is?

Wat zou jij doen? Zou je blijven of vertrekken?

Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de liefde te blijven geloven nadat je hart gebroken werd?

Misschien is dit boek, een tijdloos sprookje voor volwassenen dat zich in India afspeelt, wel Kimpen’s beste boek.

Details

UitgeverLondon Books
Publicatiedatum 10 december 2019
ISBN 9789492883971
Taal Nederlands
Speelduur 12u 22m 40s
Bestandsgrootte 1360 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Natuurlijk staat de liefde centraal. Krachtiger dan ooit tevoren. Het boek zindert van Indiase wijsheden, oriëntaalse erotiek, inzichten over liefde, seksualiteit en zielsverwantschap, verpakt in een spannend, meeslepend verhaal dat je in één ruk uit wilt lezen. Wie dit boek leest, heeft niet alleen in zijn hoofd een weergaloos Indiaas avontuur beleefd, maar zal vuriger dan ooit tevoren geloven in de liefde. Een heerlijk boek om deze vakantie bij weg te dromen.' (Spiegelbeeld)

'Een prachtige roman over liefde, zielsverwantschap, seksualiteit, verbinding en lotsbestemming.' (Algemeen Dagblad)

'Heeft Geert Kimpen de bestseller de Kabbalist overtroffen? Wat mij betreft wel. ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’, is een buitengewoon boek, dat je zelfs aan het strand met spelende kinderen om je heen, kunt lezen. Je wilt gewoon weten hoe het verder met Kama en Shakti gaat. Je wordt geraakt door de snaar die liefde heet. Het is een roep om de beste versie van jezelf tevoorschijn te halen. Dan dim je de lichten, ontsteek je kaarsen, je neemt een bad in lotusbloemen en rozenblaadjes, en zegt geïnspireerd: ‘Kom hier, ik heb je lief, je bent welkom, ik wil je omarmen, voelen, aanraken, de liefde met je bedrijven, zoals de Goden het hebben bedoeld.' (De Goed Nieuws Krant)

'Het meisje dat aan de oever verscheen stemt tot nadenken, reikt je inzichten aan en beroert je ziel. Het bevat veel wijsheden met levensechte personages, die je betoveren en je in een denkbeeldige sprookjesachtige wereld brengen. Je wordt meegesleept door het verhaal, dat gedrenkt is in mystiek, liefde, wijsheden en inzichten, met erotisch getinte liefdesscènes in mooi gevormde zinnen. Je kunt volop je hart ophalen. Eigenlijk gaat Het meisje dat aan de oever verscheen verder dan het verhaal van Kama en Shakti. Je leest in het boek een diep inzicht in het menselijk lijden. Ook laat het zien hoe je maar al te makkelijk vervreemd kan raken van jezelf. Kama maakt een symbolische reis die dient om zijn innerlijke demonen de baas te worden. Het meisje dat aan de oever verscheen heeft indruk op mij heeft gemaakt.' (Lekkerlezen.net)

'Het meisje dat aan de oever verscheen' is waarlijk een boek van buitenaardse kwaliteit en krijgt vijf blinkende sterren. Meer zijn er niet, anders zouden het er zomaar zes kunnen zijn geweest.' (Boekrecensies, Charles Kuijpers)

'Doorheen het verhaal leer je de oriëntale wijsheden kennen, het boek zit vol van de Indiase wijsheden en bevat heel wat erotiek dat zeer mooi beschreven werd. Het boek is één en al wijsheid. Nadat ik de eerste zinnen van dit boek gelezen had, wist ik het. Dit zou prachtig worden. De taal die de schrijver gebruikt is heel gevoelig, ze voelt warm aan en zit vol van betekenis.' (La vie MamsElle)

'Kimpen zegt interessante dingen over de manier waarop mannen en vrouwen elkaar kunnen kwetsen. Een belangrijk aspect vormt de seksualiteit en de transformatie daarvan middels tantra-technieken. Dat levert seksscènes op die mensen zullen aanspreken.' (Hebban)

'Het meisje dat aan de oever verscheen is als een verhaal uit duizend-en-één-nacht. Vol filosofie, levenswijsheid en boodschappen. Het meisje dat aan de oever verscheen is als het ware een sprookje over liefde over alle grenzen (en zielen) heen.' (Booklovers)

'Het allerbeste zijn de boeken die je niet alleen een goed verhaal vertellen, maar waar je ook iets uit leert. Dit boek is er zeker één van. Lessen over hoe mannen en vrouwen precies in elkaar zitten, en hoe ze dichter bij elkaar kunnen komen. Seksuele voorlichting op spiritueel niveau.' (Libelle)

'Het boek raakt iets aan in mij. Het verhaal dat Geert vertelt. Van Kama en zijn zoektocht. Is meer dan dat. De prachtige zinnen en de mooie verhaallijn, doorspekt met mooie en minder mooie gebeurtenissen. Liefdevolle en liefdeloze daden. Erotiek. Geloof. En opwindende beloftes. Daar ergens tussenin. Of misschien beter gezegd. Tussen de regels door. Komt de boodschap in volle vaart bij mij binnen.' (40envoorheteerstmoeder)

'Het meisje dat aan de oever verscheen is een boek dat mannen leert dat mislukkingen onlosmakelijk verbonden zijn met de tocht naar het man-zijn. Het is een boek dat mannen leert dat applaus niet te verwarren is met liefde. Dat ze zich niet hoeven bewijzen maar gewoon zichzelf mogen zijn. Het gaat over een man, gekwetst in zijn mannelijkheid, die neerzijgt met het gevoel dat alle zoets in het leven hem werd ontnomen. Een verhaal waarin een man uiteindelijk niets liever wil dan de intimiteit van iemand die bij hem hoort, het thuiskomen. Dit boek verhaalt over de heling van de diepste menselijke wond. De wond van liefdeloosheid en afscheiding.' (Goedele Vercknocke)

'Geert Kimpen beschrijft zijn verhalen vrijwel altijd aan de hand van eeuwenoude rituelen en wijsheden, die ook in dit boek weer veelvuldig terugkomen. Dit boek staat vol lessen over spiritualiteit, de liefde, seksuele energie en de relatie tussen mannen en vrouwen, prachtig verweven in dialogen en ervaringen die de personages in het boek meemaken.' (GelezenOnline)

'Het meisje dat aan de oever verscheen is een fantastisch, avontuurlijk verhaal. Spannend en meeslepend. De taal is mooi. Heel boeiend beschreven is de ontwikkeling van Kama als poppenspeler. Met een overweldigend romantisch slot. Een boeiend sprookje voor volwassenen.' (Leeskost.nl)

'Het meisje dat aan de oever verscheen is een indrukwekkend verhaal over een jongen uit een Indiaas vissersdorp, die voorbestemd is om een heel ander leven te leiden dan dat zijn ouders voor hem in petto hebben. Vanaf bladzijde één wordt je gegrepen door het verhaal. Het deed me realiseren hoe heerlijk het is om gewoon even een boek te lezen. Ik kon het dan ook niet wegleggen, ik bleef lezen en als ik dan toch moest stoppen, keek ik al weer uit naar het moment dat ik verder kon lezen. . Het boek van Geert Kimpen heeft mij verrast door de prachtige verhalen.' (MamasMind.nl)

Over de auteur
Geert Kimpen

Na zijn debuutroman De kabbalist (meer dan 100.000 verkochte exemplaren en uitgegeven in meer dan vijftien landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans De geheime Newton, Rachel, of het mysterie van de liefde en De Prins van Filettino. Daarna werd het stil.

Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven, als ‘de liefde’ je thema is? Toen ontmoette hij het meisje dat aan de oever verscheen en zijn inspiratie ging weer stromen. Het verhaal had hem gevonden.

Het meisje dat aan de oever verscheen is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen.

Behalve schrijver is Geert Kimpen ook een begenadigd verteller. Naar aanleiding van zijn boeken gaf Geert honderden lezingen in binnen- en buitenland.

“Een betoverend verhalenverteller” noemde Happinez hem.

Toon aanbod