Luistervoorbeeld

Amuse Nooit af in het onderwijs

Voortdurend ontwikkelen met tijdelijke oplossingen
Auteur Martijn Aslander, Annette Dölle
Spreker Annette Dölle
Speelduur 36m 58s
€ 0,00

Beschrijving

In dit amuseboekje (een voorproefje van Nooit Af in het Onderwijs) werpen we een caleidoscopische blik op het onderwijsveld.

Bureaucratische problemen stapelen zich op, waardoor het ene vraagstuk het andere lijkt te overtroeven. Hiërarchische lagen belemmeren oplossingen die eenvoudig en snel tot stand kunnen komen. Banen verdwijnen (denk maar aan de postbode), organisaties veranderen en vasthouden leidt tot enkel beknelling. Wil het onderwijs overleven, dan zal het veranderingen moeten toejuichen in plaats van afwijzen.

In Nooit Af in het Onderwijs bekijken we de obstakels als puzzelstukjes van een grote systemische puzzel, waar we allemaal verantwoordelijk voor zijn. In dit voorproefje alvast een veldverkenning. En u kunt natuurlijk zelf al beginnen!

Details

UitgeverPixie Creations
Publicatiedatum 14 december 2018
ISBN 9789492902115
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 36m 58s
Bestandsgrootte 34 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Martijn Aslander

Martijn Aslander (1972) is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta.
Zowel op het podium als in zijn publicaties brengt hij met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart.

Toon aanbod