Op de sofa
Op de sofa

Op de sofa

Essays over therapie en het leven

Therapie vanuit je leesstoel: Tobi Lakmaker, Bent Van Looy, Inge Schilperoord & meer over hun ervaringen op de sofa

Auteur

Maurits de Bruijn

Spreker

Emmelie Zipson

Speelduur

3 uur 17 min

€ 12,99

Beschrijving

Iedereen zit in therapie en wie nog niet in therapie zit zou daar heel snel verandering in moeten brengen. We spitten naar hartenlust in onze zielenroerselen onder professionele, en soms ook minder professionele begeleiding. Dat wroeten gebeurt achter gesloten deuren, terwijl er voor buitenstaanders zoveel valt te leren over de psychische perikelen van anderen.

Daarom vroeg samensteller Maurits de Bruijn dertien schrijvers naar hun ervaringen op de sofa, of aan een keukentafel, op een ongemakkelijk klapstoeltje, per Zoom of tijdens een duinwandeling. Van hypochondrie tot allesvernietigende schaamte, van sisterhood tijdens een gesloten opname tot een cliënt die zich tegen de behandelaar keert - de volgende auteurs laten ons meekijken door de kieren van hun behandelkamer:

Pelumi Adejumo, Oscar van Gelderen, Ashley Igwe, Forugh Karimi, Pepijn Keppel, Chris Kijne, Tobi Lakmaker, Bent Van Looy, Jente Posthuma, Frans Schalkwijk, Inge Schilperoord en Nadia de Vries.

'Een verzameling unieke en tegelijkertijd universele verhalen over therapie. De auteurs zijn scherp, grappig en openhartig over hun trauma's, angsten en dwangmatigheid, over bedrukkende schaamte en depressie.' - Tatjana Almuli

'De auteurs van deze bundel nemen je mee naar anders veelal afgesloten werelden: de spreekkamer van de therapeut, de gesloten afdeling van een kliniek en hun eigen, woelige binnenwereld. Kwetsbare en ontroerende verhalen die inzicht, herkenning en troost bieden.' - Philip Huff

Samensteller Maurits de Bruijn (Maasland,1984) is de schrijver van twee romans - Broer (2012) en De achterkant van de zon (2016). In 2020 verscheen zijn non-fictiedebuut Ook mijn Holocaust en hij is redacteur van kunsttijdschrift Mister Motley. Hij volgde emdr-therapie om de hevigheid van zijn trauma te verzachten.

Details

Imprint

Das Mag Uitgeverij B.V.

Uitgever

Das Mag Uitgeverij B.V.

Publicatiedatum

6 december 2022

ISBN

9789493248984

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 17 min

Bestandsgrootte

272 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Meer spreker Emmelie Zipson Bekijk alles

De regel van drie

De regel van drie

Sam Ripley

€ 14,99
Lessen in de liefde

Lessen in de liefde

Audrey Carlan

€ 14,99
Coraline

Coraline

Neil Gaiman

€ 14,99
Even goede vrienden

Even goede vrienden

Raounak Khaddari

€ 12,99