Luistervoorbeeld

De tweede

Over de bazige eerste, rebelse tweede en andere mythes rondom het gezin
Auteur Lynn Berger
Spreker Lynn Berger
Speelduur 4u 25m 16s
€ 14,00

Beschrijving

Eerste kinderen zijn bazig, tweede rebels. Enig kinderen zijn zielig, twee kinderen krijgen is juist gezond. Iedereen heeft ideeën over ouders, kinderen en gezinnen, maar hoe zit het echt?
Die vraag stelt Lynn Berger zich als ze voor de tweede keer in verwachting is. Over het eerste kind zijn boekenkasten volgeschreven, ontdekt ze al snel, maar over de tweede gaat het zelden.
En dat terwijl de meeste ouders twee of meer kinderen krijgen.
Hoe is het om een kind te krijgen wanneer je er al een hebt? Wanneer je kind een broertje of zusje krijgt, wat krijgt het dan? En wat betekent het om de tweede te zijn in een wereld die draait om de primeur?
De tweede is een onmisbaar boek voor iedereen die een tweede krijgt, een tweede is of er eentje kent.
Lynn Berger (1984) schrijft over zorgzaamheid voor De Correspondent. Eerder verscheen haar werk in Vrij Nederland, nrc.next en de Volkskrant. De vertaling van De tweede werd enthousiast onthaald in Engeland en de Verenigde Staten.
Reacties:
‘Een juweel van een boek’ - Rutger Bregman ‘Ik zou het elke moeder of vader die een tweede (derde of vierde) verwacht cadeau doen.’ - Nina Pierson ‘Lynn Berger bewijst maar weer eens dat ze de hardste denker over de zachtste onderwerpen is.’ - Marja Pruis

Details

ImprintDe Correspondent
UitgeverDe Correspondent Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 27 juli 2021
ISBN 9789493254060
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 25m 16s
Bestandsgrootte 258 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Lynn Berger

Lynn Berger (1984) studeerde geesteswetenschappen in Maastricht en Los Angeles en Amerikanistiek in New York. Begin 2016 promoveerde ze aan Columbia University met een proefschrift over fotografie als nieuwe technologie en nieuw beroep in de negentiende eeuw. Eerder schreef ze voor Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer, nrc.next en de Volkskrant over kunst, literatuur, technologie en fotografie.

Toon aanbod