Luistervoorbeeld

De belofte van Pisa

Hoorspel
Auteur Mano Bouzamour
Voorlezer Luka Kuperus, Mammoun Elyounousi, Mano Bouzamour, Achmed Akkabi, Tygo Gernandt, Gaite Jansen, Georgina Verbaan
Speelduur 2u 30m 37s
€ 13,95

Beschrijving

Samir, die zich liever Sam noemt, groeit op in een traditioneel Marokkaans gezin in Amsterdam. Zijn ouders zijn analfabeet. Zijn tien jaar oudere broer, een crimineel, is zijn grote inspirator. Hij zorgt ervoor dat Sam naar het Hervormd Lyceum gaat en zijn vwo-diploma haalt. Sam is ook een talentvol pianist en krijgt van zijn broer een piano.

Thuis worstelt Sam met zijn ouders en ook op het Lyceum kan hij zich moeilijk staande houden. Buurthuizen en restaurants, moskeeën en jetsetfeestjes laten zich moeilijk combineren.

De belofte van Pisa, de debuutroman van Bouzamour, stond enige tijd in de bestseller top 60. Dirk van Pelt bewerkte de roman tot een hoorspelscenario.

Cast
Sam: Mammoun Elyounousi
Sam: Mano Bouzamour
Soesi: Tygo Gernandt
Evelien: Gaite Jansen
Kyra: Georgina Verbaan
Achmed Akkabi
Luka Kuperus

Regie: Vibeke von Saher, Anne Lichthart en Marlies Cordia, HoorSpelFabriek
Bewerking: Dirk van Pelt
Techniek: Frans de Rond
Sounddesign: Kuitenbrouwer en Henselmans
Eindredactie: NTR Frans Kotterer

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 18 augustus 2016
ISBN 8719244140213
Taal Nederlands
Speelduur 2u 30m 37s
Bestandsgrootte 207 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Mano Bouzamour
Mano Bouzamour

Mano Bouzamour (1991) is een Nederlandse schrijver en columnist.

Op zijn tweeëntwingste schreef hij De belofte van Pisa dat in korte tijd de bestverkochte debuutroman van 2014 werd. De film-, theater- en hoorspelrechten van het boek zijn verkocht. Ook verschijnt de alom geprezen bestseller in september 2016 in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onderhandelingen zijn gaande met een Colombiaanse uitgeverij om de Spaanse vertaalrechten van het boek in heel Latijns-Amerika uit te geven.

Bouzamour is columnist voor Het Parool en schrijft voor Elle en Cosmopolitan. Ook geeft hij met grote regelmaat lezingen over literatuur in Nederland en Duitsland op middelbare scholen en universiteiten.

Zijn tweede roman Witte Donderdag verschijnt in 2016.

Toon aanbod