Luistervoorbeeld

Denkend Hart

Dagboekfragmenten van Etty Hillesum
Auteur Julika Marijn
Spreker Julika Marijn
Speelduur 43m 28s
€ 8,00

Beschrijving

De oorlogsdagboeken van Etty Hillesum (1914-1943) inspireerde actrice Julika Marijn tot de solovoorstelling Denkend Hart. Ze werd geraakt door Etty's diepgravende proces van zelfonderzoek dat in haar openhartige dagboeken en brieven beschreven staat. Etty Hillesum wordt wel de 'oudere Anne Frank' genoemd. Midden in de donkere oorlogsjaren kon de Joodse Etty Hillesum toch vol levenslust en liefde in het leven blijven staan. Haar indrukwekkende dagboeken zijn over de hele wereld vertaald en gelezen.

Van de solovoorstelling Denkend Hart werd dit luisterboek gemaakt. Julika speelde Etty meer dan 200 keer; in theaters in Nederland & België, Israël en Singapore. Het script werd geschreven door Julika Marijn en Thomas Verbogt.

Details

UitgeverJulika Marijn
Publicatiedatum 12 maart 2017
ISBN 8719244140275
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 43m 28s
Bestandsgrootte 40 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Julika Marijn

Julika Marijn (1972) is actrice, presentatrice en zangeres. Ze studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sinds 2003 maakt ze eigen theaterproducties waaronder haar zelfgeschreven solovoorstelling Denkend Hart, geïnspireerd op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Julika schreef in 2014 in samenwerking met Ton Jorna het boek Altijd Etty over Hillesum als inspiratiebron anno nu. Ze is ook te zien in televisieseries, spreekt luisterboeken in en werkt als sprekerscoach voor onder andere TEDx.

Toon aanbod