Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Bette Westera en Sylvia Weve

Aflevering 21
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 21
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Bas Maliepaard, Jaap Friso, Bette Westera, Sylvia Weve
Speelduur 1u 4m 54s
€ 0,00

Beschrijving

Samen maken ze al jaren het ene mooie (gedichten)boek na het andere, met als hoogtepunt 'Doodgewoon' (Gottmer 8+), dat werd bekroond met de Gouden Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs en een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Schrijfster Bette Westera en illustratrice Sylvia Weve praten in deze 21ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast met kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) over hun nieuwste boek 'Uit elkaar' (Gottmer 8+). In deze bundel staan gevoelige, maar ook grappige gedichten over de voorbije liefde, over echtscheiding en de gevolgen daarvan voor kinderen. Bas en Jaap spreken met Westera en Weve over hun samenwerking, de balans tussen ernst en humor, over vormvaste verzen en de computer als extra verfdoos.

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: 'De weglopers' van Ulf Stark (Querido 8+, tekeningen: Kitty Crowther, vertaling: Edward van de Vendel), 'Het werkstuk of hoe ik verdween in de jungle' van Simon van der Geest (Querido 10+, tekeningen: Karst-Janneke Rogaar) en 'Ik wou dat ik een vogel was' van diverse dichters (Ploegsma AL, samenstelling: Marlous van Mourik en Margot Diederix, tekeningen: Frann Preston-Gannon).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 24 december 2019
ISBN 8719244141173
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 4m 54s
Bestandsgrootte 51 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod