Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Pieter Koolwijk

Aflevering 24
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 24
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast, Pieter Koolwijk
Spreker Bas Maliepaard, Jaap Friso, Pieter Koolwijk
Speelduur 1u 2m 17s
€ 0,00

Beschrijving

Wie bepaalt wat echt is en wat niet, wat raar en normaal is? Het is een belangrijk thema in 'Gozert' (Lemniscaat 10+, tekeningen: Linde Faas), het fantasievolle kinderboek van Pieter Koolwijk, over Ties, die een onzichtbare vriend heeft en daardoor steeds in de problemen komt. Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) interviewen de shrijver over hokjesdenken, kinderen met rugzakjes en de fantasie die kleur geeft aan de wereld.

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: 'Reis naar de maan' van John Hare (Lannoo, 4+), 'Het beest met de kracht van tien paarden' van Lida Dijkstra (Luitingh-Sijthoff, 10+, tekeningen: Djenné Fila) en 'Flin of de verloren liefde van een eenhoorn' van Henry Lloyd (Querido, 10+, tekeningen: Laurens Rawie).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 28 februari 2020
ISBN 8719244141203
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 2m 17s
Bestandsgrootte 57 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod