Luistervoorbeeld

En verder geen leed

Een moeder, haar dochter, hun oorlog
SerieMemoirs by seasidepress.org deel 1
Auteur Liliane Pelzman
Spreker Cisca Brier
Speelduur 4u 53m 21s
€ 15,00

Beschrijving

Dit is het aangrijpende verhaal van een jonge joodse vrouw die op een fatale dag in 1943, amper twintig jaar oud, lopend naar kantoor opgepakt werd tijdens de laatste grote razzia in Amsterdam, in een legertruck werd gesmeten en in een beestenwagon naar Westerbork werd afgevoerd. Wij volgen haar op haar bizarre tocht via Theresienstadt naar Auschwitz – waar haar ouders, haar jongere zusje kleine Judie en haar echtgenoot Hermann worden vergast – naar Birkenau en Birnbäumel, waar ze in januari met haar lotgenoten wordt bevrijd door de Russen. Deze oorlogsbelevenissen van Sonja Kiek-Rosenstein Cohen zijn met groot invoelingsvermogen op papier gezet door haar dochter Liliane, als catharsis en opdat wij niet vergeten.

Nb: Er is ook een Engelstalige versie van dit luisterboek onder de titel And No More Sorrow.

Details

ImprintHolocaust/WWII memoirs by seasidepress.org
Uitgeverseasidepress.org
Publicatiedatum 22 januari 2018
ISBN 9781947940178
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 53m 21s
Bestandsgrootte 136 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Dochter verwerkt haar moeders oorlogservaringen door een indrukwekkend en persoonlijk verhaal te vertellen in En verder geen leed. Jong en oud zouden En verder geen leed moeten lezen, want het gaat over een actueel gegeven.' (René Mioch)

'Het boek is niet alleen uiterst geschikt voor mensen die meer over de Holocaust willen leren, maar het is ook uiterst geschikt voor mensen die het Nederland van nu willen begrijpen.' (Robert Kirsner, UCLA)

'Hoe vaak ook verteld, hoe vaak ook beschreven, elk verhaal over de Holocaust blijft schrijnen. Zo ook dit verhaal over de Amsterdamse Sonja Rosenstein, net getrouwd, in 1943 opgepakt en via Theresienstadt en Auschwitz in een buitenkamp in de winterse kou aan het werk gezet. In januari 1945 is alles voorbij als ze wordt bevrijd door de Russische troepen. Velen van haar familie zijn vermoord, onder wie haar man. Een jaar later hertrouwt ze. Het verhaal van Sonja wordt ingebed in het historisch tijdsverloop en afgewisseld met herinneringen van haar dochter, die dit boek schreef. Bevat veel bekende, historische feiten.' (Drs. B. Hummel)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Liliane Pelzman (1953) is geboren en opgegroeid in Nederland, woonde in Engeland en Israel en nu in Californie. Liliane behaalde een graad aan de Universiteit van Tel Aviv en een master in journalistiek aan de University of Southern California. Ze was lid van de Hollywood Foreign Press Corps en werkte 15 jaar als journalist. Ook schreef ze diverse screenplays.

Liliane is de dochter van Sonja Kiek Rosenstein Cohen, een Joodse vrouw die in de Tweede Wereldoorlog alles verloor wat haar dierbaar was. Ze voerde intensieve gesprekken over de oorlog met haar moeder, wat resulteerde in het indrukwekkende oorlogsverslag En verder geen leed (And No More Sorrow), dat in april 2006 verscheen.


Born and raised in Holland, Liliane Pelzman (1953) lived in England, Israel and now in Southern California, where she appreciates a sense of freedom different from anywhere in the world. Her home in California is a sanctuary from painful memories. With an undergraduate degree from Tel Aviv University and a master’s degree in journalism from the University of Southern California, Liliane was member of the Hollywood Foreign Press Corps, working as a television and print journalist for 15 years. She has also written several screenplays.

Liliane is the daughter of Sonja Kiek Rosenstein Cohen, a Jewish woman who lost everthing she had in WW2. She had exstensive conversations with her mother about the war. This resulted in the impressive story And No More Sorrow (En verder geen leed), published in April 2006.

Toon aanbod