Luistervoorbeeld

The Mutineers of the Bounty by Jules Verne

Auteur Jules Verne
Spreker Katie Haigh
Speelduur 40m 23s
€ 3,99

Beschrijving

The Mutineers of the Bounty is a short story by Jules Verne, part of the series The Extraordinary Voyages. It is based on a true story: a mutiny that occured on the Royal Navy vessel HMS Bounty in 1789. The ship had been sent to Tahiti, and the relations between Captain William Bligh and his crew quickly deteriorated, leading to increasingly harsh punishments and abuse. A cabal formed between the men, and one night, they overpowered the captain, seized the ship, and sent him and 18 of his loyalists out at sea to die. Bligh and his fellow sailors had to sail for 4000 miles before finally reaching safety. This audiobook relates the story of the mutiny, their plight and efforts to survive, and the unforeseen legacy of the mutineers.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 1 april 2022
ISBN 9782821107335
Taal Engels
Soort audioLuisterboek
Speelduur 40m 23s
Bestandsgrootte 29 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jules Verne

Jules Verne (1828-1905) was een Franse schrijver en pionier in het sciencefictiongenre. Zijn boek Cinq semaines en ballon (Vijf weken in een ballon) betekende in 1863 zijn doorbraak, en werd in verschillende talen gepubliceerd. Vanaf dat moment werden er jaarlijks twee of meer boekdelen van zijn hand gepubliceerd.

Verne is vooral bekend als de schrijver die "de toekomst voorspelde". Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag een reis naar de maan die iets meer dan 100 jaar later voor het eerst gerealiseerd werd tijdens het Apollo-programma. Maar er zijn ook essentiële verschillen tussen dit boek en de ruimtevaart aan te wijzen. Zo worden de maanreizigers van Jules Verne afgeschoten met behulp van een reusachtig kanon en niet gelanceerd met een raket. De maanreizigers landden ook niet op de maan, maar vlogen er omheen om vervolgens terug te keren, iets wat later ook in het Apollo-programma zou gebeuren met Apollo 8 (1968, gepland) en Apollo 13 (1970, ongepland, na een ontploffing aan boord). Noemenswaardig is dat de plaats van lancering ook op Cape Canaveral was en de plaats waar Apollo 11 neerkwam op aarde maar enkele kilometers verschilde met de kogel uit het boek van Verne.

Verder voorzag hij onder andere de langeafstandsreizen in luchtballonnen en de tochten van onderzeeboten onder het poolijs. Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent, was zeer goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe.

Toon aanbod