Luistervoorbeeld

De schoonmaker 5 - Jij bent de volgende

Auteur Inger Gammelgaard Madsen
Voorlezer Jeroen Muller
Speelduur 45m 18s
€ 3,99

Beschrijving

Anne Larsen laat Roland een foto van Uwe Finch zien. Er is iets aan het gezicht van Finch – in het bijzonder de dicht bij elkaar staande ogen – dat Roland bekend voorkomt. Maar het is onmogelijk dat Finch degene is die Roland in gedachten heeft, want die persoon is jaren geleden bij een hotelbrand om het leven gekomen. Als uit een vingerafdruk blijkt dat Finch toch echt de persoon is die Roland dacht te herkennen, wil Roland uitzoeken waarom de man een andere identiteit heeft aangenomen en wat hij in Aarhus doet.

Bertrams moeder heeft op zijn kamer het gestolen leren jack gevonden en wil het teruggeven aan haar vriend. Bertram probeert opnieuw tot zijn moeder door te dringen en haar duidelijk te maken dat ze in levensgevaar is, maar ze is boos en wil niet naar hem luisteren. Ze beweert dat hij jaloers is en beschuldigt hem ervan dat hij zijn zusje heeft vermoord. Bertram is buiten zinnen, rookt een joint en valt in slaap voor de tv. Onder invloed van de hasj wordt alles hem opeens duidelijk – tot zijn grote ontzetting. Wanneer de nacht voorbij is en Bertram uit zijn halfslaap ontwaakt, ontdekt hij dat zijn moeder niet is thuisgekomen.

DE SCHOONMAKER is een detective in zes hoofdstukken.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 11 mei 2020
ISBN 9788726325201
Taal Nederlands
Speelduur 45m 18s
Bestandsgrootte 32 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Inger Gammelgaard Madsen
Inger Gammelgaard Madsen

Inger Gammelgaard Madsen (1960) is een populaire Deense schrijver. Ze groeide op in de omgeving van de Deense stad Aarhus. Als kind droomde ze er al van boeken te schrijven. Madsen debuteerde in 2008 met een thriller waarin politiecommissaris Roland Benito de hoofdrol speelde. Dit boek vormde het begin van een succesreeks. Madsen is zelf groot liefhebber van Scandinavische crimi's. Ze leest graag de Noorse auteur Jo Nesbø. Inspiratie put Madsen uit waargebeurde verhalen waarover kranten schrijven. In haar boeken komen thema's als eigenrichting, euthanasie, pedofilie, kindermisbruik, vluchtelingen en terrorisme voor.

Toon aanbod