Luistervoorbeeld

De schoonmaker 6 - Schoon schip

Auteur Inger Gammelgaard Madsen
Voorlezer Jeroen Muller
Speelduur 47m 4s
€ 3,99

Beschrijving

Op basis van de nieuwe informatie die is opgedoken, wil Roland Benito de zelfmoord van de gevangenbewaarder opnieuw bekijken. Hij heeft uitsluitsel gekregen over de identiteit van Uwe Finch en besluit Anne Larsen daarvan op de hoogte te brengen. Zij heeft per slot van rekening de vingerafdruk van Uwe Finch weten te bemachtigen en Roland heeft al eerder ervaren dat Anne een enorme steun kan zijn bij politieonderzoeken.

Bertram is ontzet over wat er met zijn moeder is gebeurd en wil net zijn appartement verlaten, als Anne Larsen – de journalist van TV2 Østjylland – plotseling opduikt. Bertram stort in en vertelt haar alles, waarop Anne zegt dat ze direct moeten vertrekken. Maar het is te laat.

Wanneer Roland in de auto op het nieuws hoort dat er opnieuw een dode is gevallen, vreest hij dat ook Anne Larsen in gevaar is. Roland belt haar, maar ze neemt niet op. Als hij zelf een telefoontje krijgt, hoopt hij dat het Anne is. Maar het is – zeer onverwacht – Leif Skovby, een van de twee agenten die betrokken was bij de zelfmoordzaak. Hij wil Roland persoonlijk spreken en wat Leif te vertellen heeft, zet de zaak opeens in een heel ander daglicht. Roland krijgt de agent zover om hem te helpen bij het traceren van Annes telefoon. Weet Roland Anne te vinden voor het te laat is?

DE SCHOONMAKER is een detective in zes hoofdstukken.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 13 mei 2020
ISBN 9788726325218
Taal Nederlands
Speelduur 47m 4s
Bestandsgrootte 33 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Inger Gammelgaard Madsen
Inger Gammelgaard Madsen

Inger Gammelgaard Madsen (1960) is een populaire Deense schrijver. Ze groeide op in de omgeving van de Deense stad Aarhus. Als kind droomde ze er al van boeken te schrijven. Madsen debuteerde in 2008 met een thriller waarin politiecommissaris Roland Benito de hoofdrol speelde. Dit boek vormde het begin van een succesreeks. Madsen is zelf groot liefhebber van Scandinavische crimi's. Ze leest graag de Noorse auteur Jo Nesbø. Inspiratie put Madsen uit waargebeurde verhalen waarover kranten schrijven. In haar boeken komen thema's als eigenrichting, euthanasie, pedofilie, kindermisbruik, vluchtelingen en terrorisme voor.

Toon aanbod