De Vrouwenjager
De Vrouwenjager

De Vrouwenjager

Martin C. (1962) wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste misdadigers van Nederland. Begin jaren ’90 maakt hij als serieverkrachter Amsterdam onveilig...

Serie

Auteurs

Cees Koring, Marcel Tiehuis

Spreker

Roel Fooij

Speelduur

5 uur 28 min

€ 6,99

Beschrijving

Martin C. (1962) wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste misdadigers van Nederland. Begin jaren ’90 maakt hij als serieverkrachter Amsterdam onveilig. Twee maanden na het uitzitten van een lange celstraf ontvoert en doodt Martin C. de 13-jarige scholiere Sybine Jansons. Door zijn sluwheid en fouten bij het onderzoek blijft C. nog maanden op vrije voeten en verkracht hij opnieuw enkele vrouwen.

Voor de doodslag op Sybine en twee verkrachtingen kreeg de Amsterdammer zeventieneneenhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. Tijdens zijn behandeling in een tbs-kliniek legde Martin C. via een datingsite voor delinquenten opnieuw contact met vrouwen. In De Vrouwenjager brengt auteur Cees Koring de levens samen van Martin C., enkele van zijn slachtoffers, onder wie het schoolmeisje Sybine en rechercheur en co-auteur Marcel Tiehuis. Met indringende interviews en exclusief onderzoeksmateriaal reconstrueert Koring een serie huiveringwekkende misdrijven.Cees Koring werkte bijna 40 jaar bij dagblad De Telegraaf, waarvan de helft als misdaadverslaggever. Van zijn hand verschenen honderden artikelen die landelijk en ook internationaal aandacht trokken, zoals de kindermoorden van Michel Stocks, de Zaanse paskamermoord en de ontvoeringen van Gerrit Jan Heijn en Maup Caransa. Het werk van Koring was in vele opzichten riskant. De journalist werd in 1990 in zijn woning in Amsterdam door criminelen overvallen en zwaar mishandeld. Cees Koring schreef enkele bestsellers. Co-auteur Marcel Tiehuis onderzocht in zijn lange carrière als rechercheur tientallen zware misdrijven en moordzaken.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

30 oktober 2020

ISBN

9788726608144

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 28 min

Bestandsgrootte

234 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Cees Koring Bekijk alles

De merel zingt ook als het regent
€ 5,99
De waarheid bestaat niet, dus zoek iets dat erop lijkt
€ 6,99
Langs de Transsiberië Express
€ 5,99
De plaats van het misdrijf
€ 6,99

Meer spreker Roel Fooij Bekijk alles

Nomade

Nomade

Humeyra Cetinel

€ 12,99
1974

1974

Auke Kok

€ 9,99

Wie zwijgt stemt toe

Mattias Edvardsson

€ 14,99
Handboek hofnar

Handboek hofnar

Juri Hoedemakers

€ 13,99