Eenzame vrouw
Eenzame vrouw

Eenzame vrouw

Hoe is het om vrouw te zijn in de wondere wereld van Hollywood? Is het wel zo betoverend als het lijkt? JeriLee Randall heeft na vele woelige jaren als stripteasedanseres en gastvrouw in een seksclub...

Auteur

Harold Robbins

Spreker

Jennifer van Brenk

Vertaler

Jan Cornelisz

Speelduur

14 uur 32 min

€ 16,99

Beschrijving

Hoe is het om vrouw te zijn in de wondere wereld van Hollywood? Is het wel zo betoverend als het lijkt? JeriLee Randall heeft na vele woelige jaren als stripteasedanseres en gastvrouw in een seksclub zichzelf omhoog gewerkt tot topactrice. Na vele foute mannen, een stukgelopen huwelijk en schimmige baantjes, heeft ze een veelbewogen zoektocht naar haar seksualiteit doorstaan. Alsnog moet ze in de harde wereld van Hollywood sterk in haar schoenen staan om haar waardigheid en respect te behouden. Blijft het voor JeriLee eenzaam aan de top? In ‘Eenzame vrouw’ vertelt Harold Robbins voor het eerst het verhaal van een ambitieuze en verleidelijke vrouw, die een heldin is geworden in de moderne literatuur.

De in New York geboren Harold Robbins (1916-1997) is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Er zijn meer dan 750 miljoen exemplaren van zijn romans verkocht en zijn boeken zijn vertaald in 32 talen. In 1948 brak hij door met zijn allereerste roman ‘Hart zonder toegang’ dat door enkele expliciete seksuele passages de aandacht wekte onder het Amerikaanse publiek. Ook werden maar liefst twaalf romans verfilmd met niemand minder dan Elvis Presley in de hoofdrol in ‘King Creole’. In het boek ‘De droomfabrikanten’, later ook verfilmd, vertelt Robbins over de filmindustrie in Hollywood dat gedeeltelijk gebaseerd is op zijn ervaringen uit de tijd dat hij daar werkzaam was. Andere bekende werken zijn ‘79 Park Avenue’ (1955), ‘De duivel als leidsman’ (1961) en ‘De avonturiers’ (1966). Hoewel sommige romans bijna zeventig jaar oud zijn, komen hedendaagse onderwerpen aan bod zoals prestige, geld en macht.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

9 februari 2023

ISBN

9788726705867

Taal

Nederlands

Speelduur

14 uur 32 min

Bestandsgrootte

606 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Harold Robbins Bekijk alles

De geketenden

De geketenden

Harold Robbins

€ 16,99
De piraat

De piraat

Harold Robbins

€ 16,99
Een zoon van de duivel

Een zoon van de duivel

Harold Robbins

€ 16,99
Hart zonder toegang

Hart zonder toegang

Harold Robbins

€ 16,99

Meer spreker Jennifer van Brenk Bekijk alles

Lord John en de zombieplaag
€ 3,99
De gewoontes van het leger
€ 3,99
Tussen de tijd

Tussen de tijd

Diana Gabaldon

€ 3,99
Inslag

Inslag

Tove Alsterdal

€ 15,99