De piraat
De piraat

De piraat

In Badyr’s leven staan twee vrouwen centraal: zijn ex-geliefde die nog steeds van hem houdt en de vrouw die op zoek is naar haar vader...

Auteur

Harold Robbins

Spreker

Peter Baads

Vertaler

John T.S. Brouwer de Koning

Speelduur

13 uur 5 min

€ 16,99

Beschrijving

In Badyr’s leven staan twee vrouwen centraal: zijn ex-geliefde die nog steeds van hem houdt en de vrouw die op zoek is naar haar vader. Badyr doet zaken voor de rijkste oliesjeiks van het Midden-Oosten en is zelf ook schatrijk geworden. Hij kan iedere vrouw krijgen die hij wil. Maar hoe zit het met de twee vrouwen die hem niet los kunnen laten? Ondertussen komt hij met zijn werk klem te zitten in een gevaarlijk politiek spel. Wie kan hij nog vertrouwen? ‘De piraat’ is kenmerkend voor de thema’s die Harold Robbins aansnijdt in zijn romans, zoals verlangen, roem en macht, maar deze keer speelt het zich af in complexe wereld van internationaal terrorisme en de olie-industrie.

De in New York geboren Harold Robbins (1916-1997) is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Er zijn meer dan 750 miljoen exemplaren van zijn romans verkocht en zijn boeken zijn vertaald in 32 talen. In 1948 brak hij door met zijn allereerste roman ‘Hart zonder toegang’ dat door enkele expliciete seksuele passages de aandacht wekte onder het Amerikaanse publiek. Ook werden maar liefst twaalf romans verfilmd met niemand minder dan Elvis Presley in de hoofdrol in ‘King Creole’. In het boek ‘De droomfabrikanten’, later ook verfilmd, vertelt Robbins over de filmindustrie in Hollywood dat gedeeltelijk gebaseerd is op zijn ervaringen uit de tijd dat hij daar werkzaam was. Andere bekende werken zijn ‘79 Park Avenue’ (1955), ‘De duivel als leidsman’ (1961) en ‘De avonturiers’ (1966). Hoewel sommige romans bijna zeventig jaar oud zijn, komen hedendaagse onderwerpen aan bod zoals prestige, geld en macht.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

21 januari 2023

ISBN

9788726705942

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 5 min

Bestandsgrootte

543 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Harold Robbins Bekijk alles

De geketenden

De geketenden

Harold Robbins

€ 16,99
Een zoon van de duivel

Een zoon van de duivel

Harold Robbins

€ 16,99
Eenzame vrouw

Eenzame vrouw

Harold Robbins

€ 16,99
Hart zonder toegang

Hart zonder toegang

Harold Robbins

€ 16,99

Meer spreker Peter Baads Bekijk alles

Fatale beloftes

Fatale beloftes

Katee Robert

€ 11,99