Luistervoorbeeld

Het licht in zijn ogen

SerieBarbara Cartland’s Eternal Collection deel 50
Auteur Barbara Cartland
Voorlezer Tanneke Hartzuiker
Speelduur 3u 50m 9s
€ 5,99

Beschrijving

Het licht in zijn ogen (1979) gaat over Susanna die op het punt staat om door haar moeder Lady Lavenham uitgehuwelijkt te worden aan een straatarme hertog. Om hieronder uit te komen loopt Susanna weg van huis en neemt ze een functie aan als voorlezer voor een Amerikaanse man die tijdelijk blind is.Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.

Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.

In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 29 maart 2021
ISBN 9788726748468
Taal Nederlands
Speelduur 3u 50m 9s
Bestandsgrootte 159 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Barbara Cartland
Barbara Cartland

Barbara Cartland (1901–2000) was een succesvol romanschrijfster, gespecialiseerd in historische liefdesthema's. Ze schreef maar liefst 723 boeken, waaronder 160 manuscripten die na haar overlijden werden gepubliceerd als de Pink Collection. Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan een miljard exemplaren verkocht.

Toon aanbod