Mijn zusje, de seriemoordenaar
Mijn zusje, de seriemoordenaar

Mijn zusje, de seriemoordenaar

Korede's zusje Ayoola is in alles het tegenovergestelde van wat zij is: ze is het favoriete kind, bloedmooi, neemt het leven niet al te serieus – en is een seriemoordenaar. Geen man overleeft een r...

Auteur

Oyinkan Braithwaite

Spreker

Babs Gons

Vertalers

Astrid Huisman, Roos van de Wardt

Speelduur

4 uur 33 min

€ 9,99

Beschrijving

Korede's zusje Ayoola is in alles het tegenovergestelde van wat zij is: ze is het favoriete kind, bloedmooi, neemt het leven niet al te serieus – en is een seriemoordenaar. Geen man overleeft een relatie met haar. Zussen ben je echter voor het leven, dus Korede helpt haar keer op keer. Wanneer de knappe arts in het ziekenhuis waar Korede werkt, op wie ze heimelijk verliefd is, ook voor Ayoola’s charmes bezwijkt, staat Korede echter voor een gruwelijk dilemma: kiest ze voor haar zusje, of voor zichzelf?

Braithwaite's debuutroman is bekroond met de Anthony Award voor Best First Novel, de British Book Award in de categorie Crime & Thriller en de Los Angeles Times voor Best Mystery/Thriller. Daarnaast stond het op de shortlist van de Women's Prize for Fiction en de longlist van de Booker Prize.

Oyinkan Braithwaite is een van die supertalenten die de vastberadenheid heeft om haar talent tot ontplooiing te brengen. Ze studeerde rechten en creative writing, werkte voor online magazines en de Nigeriaanse uitgeverij Kachifo, en gooide hoge ogen als poetry slammer. In 2016 stond ze op de shortlist voor de Commonwealth Short Story Prize. Mijn zusje, de seriemoordenaar (2018) is uitgegeven door Atlantic Books in het Verenigd Koninkrijk en door Doubleday in de Verenigde staten. De filmrechten zijn verkocht aan Working Title, het productiebedrijf achter titels als Billy Elliot, The Theory of Everything en Darkest Hour.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

31 mei 2021

ISBN

9788726752090

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 33 min

Bestandsgrootte

208 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Babs Gons Bekijk alles

We moeten allemaal feminist zijn

We moeten allemaal feminist zijn

Chimamanda Ngozi Adichie

€ 9,99
Lieve Ijeawele of een feministisch manifest in vijftien voorstellen
€ 9,99
Gedachten over rouw

Gedachten over rouw

Chimamanda Ngozi Adichie

€ 9,99
Doe het toch maar

Doe het toch maar

Babs Gons

€ 12,99