Luistervoorbeeld

Portret van haar beminde

SerieBarbara Cartland’s Eternal Collection deel 40
Auteur Barbara Cartland
Voorlezer Margo Dames
Speelduur 4u 8m 58s
€ 5,99

Beschrijving

Lucilla vergezelt haar vader naar Zuid-Amerika, waar hij wapens wil verkopen aan de Spanjaarden. Deze Zijn echter verslagen door Simon Bolivar, en Lucilla’s vader moet dus op zoek naar andere gegadigden. Op zekere avond vindt Lucilla in een prieel een gewonde Spaanse officer. Ze herkent de man van een portret dat ze heeft zien hangen. Ondanks het risico dat ze loopt, besluit ze hem haar hulp aant te bieden...Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.

Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.

In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 28 januari 2021
ISBN 9788726839142
Taal Nederlands
Speelduur 4u 8m 58s
Bestandsgrootte 172 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Barbara Cartland
Barbara Cartland

Barbara Cartland (1901–2000) was een succesvol romanschrijfster, gespecialiseerd in historische liefdesthema's. Ze schreef maar liefst 723 boeken, waaronder 160 manuscripten die na haar overlijden werden gepubliceerd als de Pink Collection. Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan een miljard exemplaren verkocht.

Toon aanbod