Luistervoorbeeld

Mijn lieve helleveeg

SerieBarbara Cartland’s Eternal Collection deel 41
Auteur Barbara Cartland
Spreker Margo Dames
VertalerCorry van der Hulst
Speelduur 4u 6m 18s
€ 5,99

Beschrijving

Koningin Victoria is de huwelijksmakelaarster van Europa. De achttienjarige Zenka is een wees met koninklijk bloed, en dus een ideale kandidate om uitgehuwelijkt te worden. Zo wordt het machtsevenwicht in Europa in stand gehouden. Alleen is Zenka niet van plan mee te werken aan het plan dat haar in de echt verbindt met koning Miklos van Karanya. De rebelse roodharige besluit zich als een helleveeg te gedragen en zo Miklos het leven zuur te maken.



Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.

Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.

In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 24 juni 2021
ISBN 9788726839173
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 6m 18s
Bestandsgrootte 171 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Barbara Cartland

Barbara Cartland (1901–2000) was een succesvol romanschrijfster, gespecialiseerd in historische liefdesthema's. Ze schreef maar liefst 723 boeken, waaronder 160 manuscripten die na haar overlijden werden gepubliceerd als de Pink Collection. Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan een miljard exemplaren verkocht.

Toon aanbod