Vogeltjesdans
Vogeltjesdans

Vogeltjesdans

De tragikomische roman ‘Vogeltjesdans’ vertelt het ontroerende verhaal van Elling, een dertigjarige rentenier die plotseling wakker wordt in een psychiatrische inrichting. Langzaam maar zeker wordt...

Serie

Auteur

Ingvar Ambjørnsen

Spreker

Arvid Buit

Vertaler

Paula Stevens

Speelduur

6 uur 48 min

€ 12,99

Beschrijving

De tragikomische roman ‘Vogeltjesdans’ vertelt het ontroerende verhaal van Elling, een dertigjarige rentenier die plotseling wakker wordt in een psychiatrische inrichting. Langzaam maar zeker wordt aan de hand van terugblikken naar het verleden en verhalen over zijn moeder duidelijk met wat voor complexe mentale problemen hij te maken heeft. Ondertussen geniet hij van het gezelschap en de rust op de afdeling. Maar hoe moet het nu verder met 'de Noorse Forrest Gump'?

Ingvar Ambjørnsen laat de lezer op intieme en nuchtere wijze kennis maken met een psychiatrische patiënt, die op het eerste gezicht een doodgewone man lijkt. Met zijn kennis als voormalig psychiatrisch verpleegkundige in Noorwegen weet hij het diepste van de menselijke psyche naar boven te halen.

Ingvar Ambjørnsen (1956) is een Noorse schrijver die internationaal bekend is geworden door zijn romans over Elling, ook wel de “Noorse Forrest Gump’ genoemd. ‘Vogeltjesdans’ (1995) en ‘Bloedbroeders’ (1996) zijn de twee bekendste literaire werken in de Elling-reeks en de Noorse verfilming van ‘Bloedbroeders’, onder de naam ‘Elling’, won zelfs een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film in 2001. Ambjørnsen is een geprezen schrijver in Noorwegen door zijn eerlijke en humoristische representaties van de buitenbeentjes in de samenleving.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

15 september 2022

ISBN

9788726877571

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 48 min

Bestandsgrootte

283 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Ingvar Ambjørnsen Bekijk alles

Bloedbroeders

Bloedbroeders

Ingvar Ambjørnsen

€ 12,99
De moorden van Barkvik

De moorden van Barkvik

Ingvar Ambjørnsen

€ 9,99

Meer spreker Arvid Buit Bekijk alles

Liefde is woede - Bloody Romance 1
€ 12,99
Liefde is pijn - Bloody Romance 0.5
€ 7,99
Killian Calkert, de opdracht van Odin
€ 12,99
De kleine Rudolf

De kleine Rudolf

Aart van der Leeuw

€ 9,99