De kleine Rudolf
De kleine Rudolf

De kleine Rudolf

Rudolf is tegen wil en dank boekhouder om rond te komen. Hij ervaart het kantoor waarin hij werkt als een ware gevangenis...

Auteur

Aart van der Leeuw

Spreker

Arvid Buit

Speelduur

5 uur 52 min

€ 9,99

Beschrijving

Rudolf is tegen wil en dank boekhouder om rond te komen. Hij ervaart het kantoor waarin hij werkt als een ware gevangenis. Zijn collega's maken hem continu belachelijk, voornamelijk om zijn misvormde lichaam. Rudolf is namelijk heel erg klein. Toch weet hij de spot en zijn ongeluk te doorstaan en wanneer er een brief binnenkomt weet Rudolf zelfs van zijn leven een avontuur te maken. In 'De kleine Rudolf' heeft van der Leeuw een gevoelig en kwetsbaar karakter gecreëerd die bovenal een grote dromer is. Het boek is één van de bekendste boeken van de auteur en het wordt tot de klassiekers van de twintigste eeuwse Nederlandse letterkunde gerekend.

Aart van der Leeuw (1876-1931) was een Nederlandse schrijver van romans en prozagedichten. Na een moeizaam opleidingstraject op het gymnasium en de studie rechten, werkte van der Leeuw een tijd lang als chef de bureau bij een verzekeringmaatschappij. Toen zijn maatschappelijke carrière echter een kwelling werd verschoof van der Leeuw zijn tijd een aandacht naar het schrijven en het vioolspel. Hoewel hij geen groot oevre heeft geschreven, worden zijn boeken 'Ik en mijn speelman' (1927) en 'De kleine Rudolf' (1930) gezien als klassiekers van de 20e eeuwse Nederlandse letterkunde. In 1928 heeft van der Leeuw de Van der Hoogtprijs toegekend gekregen door de Maatschappij der Nederlandsche Letterkunde te Leiden.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

30 november 2022

ISBN

9788728401620

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 52 min

Bestandsgrootte

243 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Aart van der Leeuw Bekijk alles

Ik en mijn speelman

Ik en mijn speelman

Aart van der Leeuw

€ 9,99

Meer spreker Arvid Buit Bekijk alles

Liefde is woede - Bloody Romance 1
€ 12,99
Liefde is pijn - Bloody Romance 0.5
€ 7,99
Killian Calkert, de opdracht van Odin
€ 12,99
Vogeltjesdans

Vogeltjesdans

Ingvar Ambjørnsen

€ 12,99