Luistervoorbeeld

Ik en mijn speelman

Auteur Aart van der Leeuw
Spreker Ruben de Goede
Speelduur 5u 29m 1s
€ 9,99

Beschrijving

'Ik en mijn speelman' gaat over Claude de Lingendres, een lichtzinnige Franse edelman die in de ban raakt van een speelman. Hij wil graag zijn stand en het gearrangeerd huwelijk ontvluchten en trekt met de speelman de wijde wereld in. De liefde overvalt hem onverwachts tijdens de reis. Wanneer Claude toch in het huwelijk treedt staat het verliefde stel een verassing te wachten.


In 'Ik en mijn speelman' weet van der Leeuw met poëtische volzinnen in zijn sprookjesachtige roman droom en werkelijkheid met elkaar te verwikkelen. De boodschap dat de dwaasheid van de droom het ware geluk op aarde zal brengen is een duidelijk product van de neoromantische schrijfstijl van die tijd. 'Ik en mijn speelman' is één van de bekendste werken van van der Leeuw, en wordt gezien als een klassieker uit de twintigste eeuwse Nederlandse letterkunde.
Aart van der Leeuw (1876-1931) was een Nederlandse schrijver van romans en prozagedichten. Na een moeizaam opleidingstraject op het gymnasium en de studie rechten, werkte van der Leeuw een tijd lang als chef de bureau bij een verzekeringmaatschappij. Toen zijn maatschappelijke carrière echter een kwelling werd verschoof van der Leeuw zijn tijd een aandacht naar het schrijven en het vioolspel. Hoewel hij geen groot oevre heeft geschreven, worden zijn boeken 'Ik en mijn speelman' (1927) en 'De kleine Rudolf' (1930) gezien als klassiekers van de 20e eeuwse Nederlandse letterkunde. In 1928 heeft van der Leeuw de Van der Hoogtprijs toegekend gekregen door de Maatschappij der Nederlandsche Letterkunde te Leiden.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 16 november 2022
ISBN 9788728522288
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 29m 1s
Bestandsgrootte 236 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.