E van explosief
E van explosief

E van explosief

Voor de meeste mensen is Kerstmis de mooiste tijd van het jaar, maar privédetective Kinsey Millhone hoeft dit keer geen rustige kerst te verwachten. Alhoewel het begint met een genereus gebaar, nam...

Serie

Auteur

Sue Grafton

Spreker

Inge Ipenburg

Vertaler

Wim Holleman

Speelduur

7 uur 54 min

€ 12,99

Beschrijving

Voor de meeste mensen is Kerstmis de mooiste tijd van het jaar, maar privédetective Kinsey Millhone hoeft dit keer geen rustige kerst te verwachten. Alhoewel het begint met een genereus gebaar, namelijk een anonieme schenking van 5.000 dollar op haar bankrekening, krijgt ze meteen een beklemmend gevoel. Wanneer ze de bank om uitleg vraagt, krijgt ze te horen dat ze verdacht wordt van corruptie. De kerststemming is per direct ver te zoeken. De banktransactie is geen foutje geweest, maar het begin van een vooropgezet plan. Wie heeft het op Kinsey gemunt en hoe kan ze haar reputatie en haar gloednieuwe bedrijf van de ondergang redden?

‘E van explosief' is het vijfde boek in de populaire Alfabetreeks van New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton, met de eigenwijze Kinsey Millhone in de hoofdrol.

Sue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor…’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

"The best detective fiction I have read in years...Lord, how I like this Kinsey Millhone. May her practice flourish."

—Vincent Patrick, The New York Times Book Review

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

20 november 2022

ISBN

9788726879261

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 54 min

Bestandsgrootte

334 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Sue Grafton Bekijk alles

O van onheil

O van onheil

Sue Grafton

€ 14,99
N van nekslag

N van nekslag

Sue Grafton

€ 14,99
M van misdaad

M van misdaad

Sue Grafton

€ 14,99
L van leugens

L van leugens

Sue Grafton

€ 16,99

Meer spreker Inge Ipenburg Bekijk alles

Waarom we logen

Waarom we logen

Karin Slaughter

€ 14,99
€ 15,99
Weerloos

Weerloos

Joop van Riessen

€ 12,99
Onder moeders vleugels
€ 14,99