Luistervoorbeeld

Spookbloem

SeriePat Somers deel 3
Auteur Bavo Dhooge
Spreker Dirk van Vaerenbergh
Speelduur 7u 27m 35s
€ 6,99

Beschrijving

Ruwe bolster, blanke pit – zo’n type is privédetective Pat Somers. Hij rijdt rond in de oude Ford Taunus van zijn vader, draagt diens oude pakken en de pijltjes in het dartbord zijn onaangeroerd gebleven sinds de dood van zijn vader. In "Spookbloem" krijgt Pat een ongewone opdracht: hij moet een bloem opsporen. De polyrrhiza lindenii is een uiterst zeldzame orchidee en daarom de heilige graal voor verzamelaars. Het onderzoek brengt hem in de hoogste kringen van de stad Gent. Onderweg loopt hij de ene vreemde figuur na de andere tegen het lijf. Geleidelijk wordt duidelijk dat zelfs bloemenliefhebbers gevaarlijk kunnen zijn. Gelukkig is Pat gewapend met een flink arsenaal oneliners. In de finale van het boek toont hij zich van een onverwacht melancholische kant en praat voor het eerst over zijn vader. Bavo Dhooge toont nog maar eens zijn vakmanschap.

Sinds zijn debuut in \"SMAK\" (bekroond met de Schaduwprijs 2003) is de Gentse privédetective en antiheld Pat Somers uitgegroeid tot een vaste waarde én een buitenbeentje in het Vlaamse thrillerlandschap. De wisecrackende loner is de held in een reeks romans en korte verhalen, met een unieke combinatie van flitsende dialogen, cynische humor en doortimmerde scenario's.

Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO.
Na zijn debuut in 2001 met 'Spaghetti' is hij bekend geworden als de 'S-Express' vanwege 100 titels die beginnen met de letter 'S'. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, 'Styx', waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 viert hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels waarvan er elke nieuwe maand gedurende het jaar een uit zal komen.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 3 februari 2022
ISBN 9788726954296
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 27m 35s
Bestandsgrootte 310 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.