Spookbloem
Spookbloem

Spookbloem

Ruwe bolster, blanke pit – zo’n type is privédetective Pat Somers. Hij rijdt rond in de oude Ford Taunus van zijn vader, draagt diens oude pakken en de pijltjes in het dartbord zijn onaangeroerd ge...

Serie

Pat Somers deel 3

Auteur

Bavo Dhooge

Spreker

Dirk van Vaerenbergh

Speelduur

7 uur 27 min

€ 12,99

Beschrijving

Ruwe bolster, blanke pit – zo’n type is privédetective Pat Somers. Hij rijdt rond in de oude Ford Taunus van zijn vader, draagt diens oude pakken en de pijltjes in het dartbord zijn onaangeroerd gebleven sinds de dood van zijn vader. In “Spookbloem” krijgt Pat een ongewone opdracht: hij moet een bloem opsporen. De polyrrhiza lindenii is een uiterst zeldzame orchidee en daarom de heilige graal voor verzamelaars. Het onderzoek brengt hem in de hoogste kringen van de stad Gent. Onderweg loopt hij de ene vreemde figuur na de andere tegen het lijf. Geleidelijk wordt duidelijk dat zelfs bloemenliefhebbers gevaarlijk kunnen zijn. Gelukkig is Pat gewapend met een flink arsenaal oneliners. In de finale van het boek toont hij zich van een onverwacht melancholische kant en praat voor het eerst over zijn vader. Bavo Dhooge toont nog maar eens zijn vakmanschap.

Pat Somers

Sinds zijn debuut in "SMAK" (bekroond met de Schaduwprijs 2003) is de Gentse privédetective en antiheld Pat Somers uitgegroeid tot een vaste waarde én een buitenbeentje in het Vlaamse thrillerlandschap. De wisecrackende loner is de held in een reeks romans en korte verhalen, met een unieke combinatie van flitsende dialogen, cynische humor en doortimmerde scenario's.

Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO.

Na zijn debuut in 2001 met 'Spaghetti' is hij bekend geworden als de 'S-Express' vanwege 100 titels die beginnen met de letter 'S'. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, 'Styx', waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 viert hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels waarvan er elke nieuwe maand gedurende het jaar een uit zal komen.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

3 februari 2022

ISBN

9788726954296

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 27 min

Bestandsgrootte

310 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bavo Dhooge Bekijk alles

Stoppers

Stoppers

Bavo Dhooge

€ 16,95
Vlaams De samoerai

De samoerai

Bavo Dhooge

€ 12,99
Vlaams Samen zullen we slapen voor het sterven
€ 12,99
Vlaams Schaduw van de koning

Schaduw van de koning

Bavo Dhooge

€ 19,99

Meer spreker Dirk van Vaerenbergh Bekijk alles

Vlaams Tango

Tango

Pieter Aspe

€ 12,99
Vlaams 13

13

Pieter Aspe

€ 12,99
Vlaams Pandora

Pandora

Pieter Aspe

€ 12,99
Vlaams De vijfde macht

De vijfde macht

Pieter Aspe

€ 12,99